Makaveli. 2 153 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Siemka! Dziś przedstawię wam dramat wojenny "Szeregowiec Ryan". Nie ukrywam że jest to obok "Helikoptera w Ogniu" mój ulubiony film. Akcja dzieje się w roku 1944. Fabuła głównie kręcie się wokół szeregowego Ryana którego czterech braci zginęło na wojnie. Specjalnie powołana grupa 8 żółnierzy pod dowództwem Kapitana Johna Millera (Toma Hanksa) wyrusza żeby odnaleźć młodego żołnierz i odstawić go do domu. Film jest symbolem przyjaźni żołnierskiej. W czasie wojny każdy żołnierz był sobie bratem. Rozpacz po utracie przyjaciół z batalionu wola walki oraz poświęcenie żólnierzy to tylko kilka aspektów które przyciągają do filmu Scena w której jeden z ostatnich żołnierzy strzela pistoletem ręcznym do niemieckiego czołgu na prawdę porusza. Dramatyczność i zwroty akcji sprawiają że widz nigdy nie jest pewnien co stanie się za 5 minut. Nie ma rozlewu krwi za to czasami zdarza się że komuś urwie rękę lub nogę. Szczerze ? Chyba najlepszy film Stevena Spielberga. Oglądałem wczoraj i powiem wam że film poruszył nawet moją mamę która nie lubi filmów wojennych. Jeżeli poruszył ją to was na pewno. Ostateczna ocena ? 9.5/10 Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 606 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Film genialny. Gra aktorska na najwyższym poziomie. Polecam Magda Gessler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 lajkuj a nie głupoty piszesz xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: brak aktywności w temacie :x Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi