Jaskier 443 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam. Dziś opiszę grę pt. Wiedźmin 2: Zabójcy Królów Wiedźmin 2 rozgrywa się zaraz po zakończeniu pierwszej części przygód Geralta. Gra kontynuuje wątek udaremnionego przez Białego Wilka zamachu na króla Foltesta. Rozgrywkę rozpoczynamy w więzieniu, gdzie zostajemy zabrani na przesłuchanie. Poznajemy tam nową, ale kluczową postać Vernona Rocha - Oficera Temerskich Służb Specjalnych. Vernon chce wyciągną z Geralta informacje co działo się kilka dni wcześnie. Wiedźmin jest bowiem podejrzany o zamordowanie króla Temerii. Po tych wydarzeniach rozgrywka przenosi nas wstecz do oblężenia zamku La'Valettów i wspomnianego zamachu. Geralt opowiada, że Foltest zginą na jego oczach i wie jak wygląda prawdziwy królobójca. Vernon wieży wiedźminowi i pomaga mu uciec z wiezienia. Po ucieczce Biały Wilk szuka królobójcy by oczyścić się z zarzutów. W trakcie rozgrywki spotykamy znane nam postacie z książki i poprzedniej odsłony przygód wiedźmina. Spotykamy czarodziejke Triss Merigold, barda i kobieciarza Jaskra czy krasnoluda Zoltana Chivaya. Gra zachwyca piękną grafiką i wciągającą fabuła. Pojawia się wiele nieoczekiwanych zwrotów akcji. Największą jednak zaletą tej gry jest jednak rekordowa ilość jej zakończeń. CD Projek RED stworzyło ich aż 16. P.S Sam odkryłem tylko 8 Moja ocena 9,5/10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGumiS 237 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Temerii* a tak jest dobrze, jakbym miał lepszego kompa bym w niego pograł. Aktualnie gram w 1 i daje 11/10 a Wiedzmin 2 9/10 ( Krótka gra ) Pamiętaj " o zamordowanie króla Temeri " Temerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porczop 257 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Mój kuzol ma tą grę gram w nią czasem, kiedy jestem u niego. Moja osobista ocena to 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxBananaxX 25 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wiedzmin 2 zdecydowanie 7,5/10 -Krótka gra -Strasznie mało Gatunków potworów -Troche za mało misji pobocznych(nie uwzględniając zleceń) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semi 1 260 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Tak jak wyżej napisali użytkownicy, gra króciutka :C, ale niesamowita moja ocena to 8/10 ! Mocne 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi