Omega* 2 077 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Grand Theft Auto: San Andreas (nazywana potocznie GTA SA, GTA San Andreas) – gra komputerowa stworzona przez firmę Rockstar North oraz wydana przez Rockstar Games. Jest to trzecia trójwymiarowa gra z serii Grand Theft Auto, a licząc również poprzednie dwuwymiarowe części, siódma. 26 października 2004 w Stanach Zjednoczonych i 29 października 2004 w Europie i Australii wydano ją na konsole PlayStation 2. 7 czerwca 2005 roku w Stanach Zjednoczonych i 10 czerwca 2005 w Europie wydano ją na komputery i konsole Xbox, a dodatkowo 31 maja 2007 w Polsce firma Cenega Poland wydało grę w polskiej wersji językowej (tylko napisy). Dla systemu OS X gra została wydana 12 listopada 2010 w Europie i 22 listopada 2010 w Ameryce Północnej. Pod koniec 2013 roku Grand Theft Auto: San Andreas doczekało się portu na telefony z systemem IOS oraz Android Fabuła: Gracz wciela się w postać Afroamerykanina Carla "CJa" Johnsona, który po pięciu latach spędzonych w Liberty City wraca do Los Santos. CJ opuścił Los Santos po śmierci młodszego brata – Briana. Wrócił teoretycznie tylko na pogrzeb zamordowanej matki, jednakże gdy zauważa, że zarówno rodzina jak i jego gang, Grove Street Families są w rozsypce, postanawia zostać. W dodatku podczas powrotu do domu z lotniska Carl natyka się na trzech skorumpowanych policjantów, oficerów Tenpenny'ego, Pulaskiego i Hernandeza, nazywanych oddziałem "C.R.A.S.H." (ang. Community Resources Against Street Hoodlums – pol. Społeczny Zespół Przeciwko Ulicznym Chuliganom[9]), którzy wrabiają Carla w zabójstwo policjanta, przez co ten nie może opuścić stanu. Po pogrzebie Carl zostanie w Los Santos i będzie wykonywał zadania dla swoich przyjaciół, a nawet dla C.R.A.S.H. Odbiór Gry: Po premierze, Grand Theft Auto: San Andreas spotkała się z powszechnym uznaniem krytyków, a wielu recenzentów okrzyknęła grę jednym z najlepszych tytułów na PlayStation 2. Redaktor serwisu IGN, Jeremy Dunham, przyznał ocenę 9,9/10 chwaląc rozgrywkę i ścieżkę dźwiękową gry Zrodlo: Wikipedia / Online Gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porczop 257 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Mam wciąż tą grę, ale jakoś już nie ciągnie mnie do zagrania w nią tak jak kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zawsze jest możliwość multiplayer Posiadałem kiedyś swój serwer aż 3 lata ale upadł ponieważ ludzie przenieśli się na GTA V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi