Skocz do zawartości

Przepis na nietypową jajecznicę


kubaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy z nas zna popularną JAJECZNICĘ :D

Lecz tą, którą ja znam jest troszkę ulepszona :)

 

No to tak:

- trzeba najpierw roztopić kawałek margaryny np na patelni

- jak się roztopi to wcześniej pokrajany chleb w kostkę ( to zależy od Ciebie czy chcesz 1cmx1cm czy 3x3 :D ) i wrzucamy do tego

- podpiekamy te kawałki chleba tak długo aż ta margaryna roztopiona wsiąknie do tych kawałków i z nich się takie prażynki będa robić

- jak się będą już takie prażynki robić to jest to oznaka żeby bić jaja, do tego :)

- należy rozbić parę jaj i wymieszać tak aby jedno zmieszało się z drugim 

- jakby ktoś widział, że np mało to będzie to należy dobić więcej jaj, według uznania

- jak to jest jeszcze takie "wodne" to należy przyprawić jarzynką i pieprzem ( do smaku w ilości według uznania) 

- Już pod sam koniec smażenia należy, co polecam, dodać tak w palcach szczypty Ziół Prowansalskich :)

 

Proporcje zależą od was, ile chcecie zjeść :)

Edytowane przez Tymbarkowa x3
  • Like 4
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hehe nie wierzę ale dziś to samo zjadłem :P Aż mi trochę zostało jeszcze na talerzu : ) Pewnie dlatego że dałem wszystkiego 2x więcej niż wczoraj Xd 

ZaYEAHbisty przepis na poranne Gastro ^^

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

A spróbuję jutro zrobić sobie taką jajecznicę, bo szczerze powiedziawszy nigdy nie wrzucałem na patelnię pokrojonych kromek chleba :P

Rozumiem, że tak jak w tradycyjnej jajecznicy, dwa jajka wystarczą :)?

 

Zedytuję jutro post i dam znać, jak smakowało z dodatkiem szynki :D

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kubuś :D Wiesz co ? ja robię podobnie, smażę cebulkę do miekkiej, później daję kiełbaskę/parówkę, po ok. 2 min dodaje jajko, zanim się zetnie dodaję przyprawę do gyrosa, kurczaka, no człowieku bierzesz chleb z masłem i aż oczy biegają po pokoju :D

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności