Neffju 328 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Bakuman Gatunki: Komedia,Romans Tematyka:Okruchy życia, Szkolne życie Rok Produkcji: 2010-2012 Status: Zakończone Ilość odcinków: 75 1 sezon - 25odc 2 sezon - 25odc 3 sezon - 25odc Wraz z początkiem anime poznajemy głównych bohaterów Mashiro Moritake i Takagiego Akito. Ten pierwszy to przecięty uczeń z niezwykłymi zdolnościami artystycznymi, a drugi jest świetnym uczniem oraz nieźle zapowiadającym się pisarzem. Pewnego dnia Mashiro zostawia notes w klasie i gdy po niego wraca spotyka Takagiego, który po przez zobaczenie rysunków dowiaduiduje się co czuje do Miho Azuki. Młody pisarz jest w stanie oddać notes, ale pod jednym warunkiem; chce by Mashiro rysował z nim mangę. Niestety ten natychmiastowo odmawia, ponieważ jego wujek zmarł z przepracowania rysując mangę. Wieczorem postanawiają iść do Miho. Takagi postanowił powiedzieć jej o swoim marzeniu (zostaniu mangaką) a Mashiro go zilustruje, chce by Azuki wystąpiła w niej jeśli stanie się Anime. Azuki się zgadza ponieważ okazuje się że chce zostać seiyu*. Nagle młody artysta wyrzucił z siebie pytanie czy zostanie jego żoną gdy zostaną mangakami. Miho zgadza się zostać jego żoną, lecz dopóki ich marzenia się nie spełnią nie będą się spotykać. Shujin* i Saiko* wyznaczają sobie cel - zdobyć anime przed ukończeniem 18 lat. seiyu - Aktor głosowy, osoba robiąca dubbing, podkładająca głos w anime, reklamach itp. Shujin - ksywka Takagiego Saiko - ksywka Mashiro Co będzie dalej ? Czy Saiko poślubi Miho ? Czy Takagi sobie kogoś znajdzie? Czy stworzą Hit ? Czy będą z kimś rywalizowali ? Czy uda im się spełnić wyznaczony cel ? Odpowiedź znajdziecie oglądając Bakumana Widząc to anime w polecanych pomyślałem "jak można oglądać anime o tworzeniu mangi?". Brzmi dziwnie i nudno?! Postanowiłem zobaczyć pierwszy odcinek i ocenić kreskę, ale na jednym się nie skończyło. Zanim zauważyłem byłem już na 24 odcinku. Dowiedziałem się miedzy innymi o tym jak ciężko narysować taką mangę, co to jest imię mangi i wiele innych rzeczy z tym związanych. Panowie Tsugumi Ōba i Takeshi Obata (twórcy Death Note) stworzyli naprawdę coś niesamowitego, oryginalnego co oglądało się to z zachwytem i nie dało się przestać ekscytować następnym odcinkiem. Jeśli miałbym ocenić to anime w skali 1 do 10 było by to 9. Polecam wszystkim, którzy szukają czegoś naprawdę interesującego, oryginalnego i wciągającego. Dlaczego 9 a nie 10 ? Może i jestem wybredny, lecz wydaje mi się że kreska mogłaby być lepsza. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride 544 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nareszcie mam chwilkę aby coś napisać więc: Fajnie opisane anime, szczerze powiedziawszy kiedyś oglądałem może z 3 odc. i je porzuciłem, ale dzięki twojemu opisowi spróbuję przebrnąć przez początki i zobaczyć co będzie się działo dalej. Sam pomysł robienie mangi (i anime) o tworzeniu mangi to wariactwo Jak znajdę chwilkę to postaram się obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi