XoLLeK 34 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Wysoka fala Reżyseria: Curtis Hanson Michael Apted Scenariusz: Kario Salem Gatunek: Dramat Sportowy, biograficzny Produkcja: USA Premiera: 14 grudnia 2012 (Polska) 25 października 2012(świat) Wysoka fala (ang. Chasing Mavericks) – amerykański thriller z 2012 roku w reżyserii Curtisa Hansona i Michaela Apteda. Wyprodukowany przez 20th Century Fox. Film powstał na podstawie prawdziwej historii kalifornijskiego surfera, Jay'a Moriarity'ego, który w wieku 23 lat zginął podczas swobodnego nurkowania w Oceanie Indyjskim. Światowa premiera filmu miała miejsce 26 października 2012 roku, natomiast w Polsce odbyła się 14 grudnia 2012 roku. Obsada : Jonny Weston jako Jay Moriarity Gerard Butler jako Frosty Hesson Elisabeth Shue jako Kristy Moriarity Abigail Spencer jako Brenda Hesson Leven Rambin jako Kim Taylor Handley jako Sonny Scott Eastwood jako Gordy Opis fabuły: (Opis fabuły jest dość szczegółowy, chciałem aby opis był napisany ''luźnie'') Młody chłopak o imieniu Jay chce się nauczyć serfować, pierwsze kroki w serfowaniu nauczył się od swojego kolegi, gdy jest już nastolatkiem jest najlepszy na plaży, w mieście gdzie zamieszkuje, jednak to mu nie wystarcza, kiedy był mały zobaczył zdjęcie swojego sąsiada Frosty'ego Hesson'a, gdy płynie na bardzo dużej fali. Jay zapragnął też pływać na takiej fali i wie że jego sąsiad nadal tam serfuje, dlatego pewnego wieczoru gdy Frosty jedzie na tą fale poserfować Jay go śledzi, gdy Frosty zauważył Jay'a powiedział żeby nikomu nie mówił o tej legendarnej fali ''Maveric'', Moriarity postanawia się nauczyć pływać na takiej fali, dlatego zaczyna ćwiczyć pod okiem Hesson'a, po 3 miesiącach chłopak pierwszy raz zaserwował na Mavericku i zyskał sławę. Jay staje się najlepszym serwerem na świecie, w ciąż podnosi sobie poprzeczkę, pewnego dnia podczas swobodnego nurkowania utopił się. Coś ode mnie: W pewnych momentach aż chce się płakać, godny polecenia film, bardzo dobrze dobrane role, po prostu super, zachęcam do oglądania. Zdjęcia: Film można na tej stronie. [Klik] Źródła: Wikipedia Filmweb Google-Grafika Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 hmm film wydaje sieciekawy aczkolwiek za duzo zdradzasz, opis fabuly ma zachecic do ogladania, a nie opisac wszystko (tym bardziej nie zdradzac zakonczenia !) aa no i jesli chcesz napisac cos od siebie to rozpisz sie bardziej, zachecaj tym opisem masz lajka ode mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Oooj nie zdradzaj tak dużo, to ma zachęcić czytelników. Postarałeś się, więc plusik leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Hahaha niekiedy takie błędy, że aż się śmiałem jak dostane kompa kolo 16 to wszystko opisze przez edytuj plusik za starania! EDIT:Dziś jednak nie dam rady, jutro coś napiszę Edytowane 24 Lutego 2015 przez CiapatyMurwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil™ 89 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 No to już wiem co będę dzisiaj wieczorkiem oglądał. Dobra recenzja,ode mnie leci plusik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Dobra recka. Akurat nie wiedziałem co oglądać ;d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Znakomita recenzja, dzisiaj sobie oglądne. Plusik leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi