Paweł. 3 324 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Notorious (2009r.) Reżyseria: George Tillman Junior Film został nominowany pięciokrotnie Produkcja USA Premiera 16 stycznia [świat] 23 października [Polska] Gatunek: Dramat, Biograficzny i Muzyczny Opis filmu: Artysta sceny hip-hopowej, znany również jako Biggie Smalls, jednak jego prawdziwe imię to Christopher Wallace. Był on najbardziej znany na scenie hip-hopowej na Wschodnim Wybrzeżu dopóki nie został śmiertelnie postrzelony w roku 1997 przez mężczyznę strzelającego do niego z auta w Los Angeles. Jego muzyka miała silny wpływ na jego doświadczenia podczas dorastania na Brooklynie gdzie narkotyki i przemoc często dominowały. Film pokazuje wcześniej nie znaną historię jego życia. Ocena filmu z mojej perspektywy: Tak, więc film opowiada o karierze i życiu nieżyjącego już Christopher'a George Latore Wallace od 9 marca '97. Jakbym ocenił ten film? po prostu tak: poruszający, ciekawy oraz skłaniający do refleksji. Nie jest to film w którym zobaczymy niesamowite efekty niczym w F&F7 lecz smutna biografia z przebłyskami radości owego bohatera, który poprzez swoje zatargi z niewłaściwymi osobami oraz przez fakt, że zdobywał sławę na scenie HIP-HOP'u został zamordowany [bynajmniej na to wskazuje film, lecz tak na prawdę nikt tego nie wie]. Film polecam obejrzeć miłośnikom rapu oraz amerykańskich dramatów bowiem jest to film na miano 8 Mili. Sam oceniam go na mocne 8,5/10. Źródła z których korzystałem to: Opis z filmweb.pl reszta moja głowa [czytaj przeżycia doznane podczas oglądania owego filmu]. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zdecydowanie mój klimat. Jtr siadam i oglądam! Plus za reckę :x 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlinceShot 53 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Recenzja jest swietna dostajesz plusa. Jednak samego filmu nie obejrze, poniewaz nie sa to moje klimaty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Nie mój klimat, ale recka mi się podoba xD W końcu zebrałam się na przeczytanie jej i zastanowię się nad obejrzeniem filmu ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi