James0v 1 688 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) ______________________________________________ Reżyseria:-Kevin Hooks-Brad TurnerScenariusz:-Zack Estrin-Paul Scheuring-Nick Santora-Seth Hoffman-Karyn Usher-Christian W. Trokey-Kalinda VazquezGatunek:-Dramat, Thriller, AkcjaProdukcja:-USAPremiera:-24 maja 2009 (świat)Muzyka:-Ramin DjawadiZdjęcia:-Fernando Arguelles-Jeffery C. MygattStudio:-20th Century Fox Television(współudział)-Adelstein-Parouse Productions Original FilmInne tytuły:-Prison Break: The movie______________________________________________Obsada:Dominic Purcell jako: Lincoln BurrowsWentworth Miller Michael ScofieldAmaury Nolasco Fernando SucreSarah Wayne Callies Sara TancrediWilliam Fichtner Alexander MahoneRobert Knepper Theodore "T-Bag" BagwellJodi Lyn O'Keefe Gretchen MorganLeon Russom Generał Jonathan KrantzLori Petty Tatuś______________________________________________Utworzono film na podstawie serialowego giganta - "Skazany na śmierć". Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych seriali jakie w ogóle powstały.Film nie opowiada jednak o tarapatach Lincolna Burrows'a ani też Michaela Scofield'a. Ratując Mike, Sara Tancredi została zmuszona do zabicia jego matki, Cristiny Scofield. FBI mają mocne dowody w postaći taśmy z zarejestrowanym morderstwem.Chwilę po tym, gdy Mike wziął ślub z ukochaną zatrzymują Sarę i sprowadzają ją do aresztu. Braciom nie pozostaje nic innego jak wydostać ją z więzienia.Sprawa nie wydaje się być prosta, gdyż Agenci FBI cały czas pamiętają o ich ucieczce z najlepszego więzienia w stanach - Fox River, bacznie przyglądają się poczynaniom Scofielda i Rurrowsa, spodziewając się próby odbicia Tancredi.Wcale nie mało problemów występuje w filmie, gdyż Sara spotyka na swojej drodze wiele przeciwności, zaczynając na więziennej hierarchii, a kończąc na żądnej zemsty starej znajomej - Gretchen. Wystawiono za jej głowę nie małą sumę.Jeżeli chcecie się dowiedzieć, czy Michaelowi starczy sił i pomysłów by uratować ukochaną powinniście obejrzeć ten film od 1 do ostatniej minuty. Film jest prawdziwie wart uwagi dla tych, którzy lubią tajemniczy charakter, niesamowitą kreatywność jak i przebiegłość.Oglądający oceniają ten film 9,5/10. Ludzie rozklejają się, przeżywają los Mike, gdyż ten w filmie zaskoczył nas wszystkich, powinniście zobaczyć sami. Osobiście bardzo mi się spodobał ten film i mogę go śmiało polecić tym, którzy oglądali serial i tym, którzy widzą bohaterów pierwszy raz. Jeżeli osobiście przyszłoby mi go oceniać postawiłbym mu 9/10. Podałem wszelkie informacje na temat udziałów i wkładów całej ekipy bo myślę, że na to zasłużyli w dużym stopniu, nawet jeżeli nikt tego nie będzie czytać ja jestem zadowolony, że mogę ich wam przedstawić jak i sam się czegokolwiek o nich dowiedzieć. Zdjęcia: Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 25 Lipca 2015 Właściciel Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Masz bardzo dobre wyczucie czasu, od wczoraj oglądam i już jestem na 17 odcinku pierwszego sezonu. Mogłeś też trochę opisać innych więźniów (czemu wpadli do więzienia, bo to też dodaje trochę smaku - nie opisywać całościowo tylko skrótowo), którzy także próbują z nimi uciec, bo to też dodałoby trochę smaku osobom, które nigdy nie obejrzały tego serialu, a jest on naprawdę wart obejrzenia. Oczywiście lajk, bo wykonałeś kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyskie 8 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Obejrzałem wszystkie sezony, jak leciał ten serial jeszcze w TV. Od niedawna również zacząłem oglądać od nowa cały serial. Jestem aktualnie na 2 sezonie 16 odc. -_- ma rację, co do opisu innych więźniów. Niektórzy odgrywają ogromną podczas serialu tak samo jak Sarah. Odwaliłeś kawał dobrej roboty, leci + ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReVoaKaBarteK 65 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 3 razy obejrzałem wszystkie sezony xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Karolu on tu opisał film, serial w tej recenzji go nie powinien obchodzić. Wspomnial o fabule serialu i to wystarczy Serial fajny, ogladalem 3-5 lat temu i teraz znow jestem w drugim sezonie bo postanowilem sobie przypomniec dawny serial. Film rowniez fajny, z pomyslem-wart obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spizgany Bartus 0 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Oglądałem wszystkie sezony Podobno ma wyjść kolejny sezon Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi