James0v 1 688 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) ______________________________________________ Reżyseria:-Kevin Hooks-Brad TurnerScenariusz:-Zack Estrin-Paul Scheuring-Nick Santora-Seth Hoffman-Karyn Usher-Christian W. Trokey-Kalinda VazquezGatunek:-Dramat, Thriller, AkcjaProdukcja:-USAPremiera:-24 maja 2009 (świat)Muzyka:-Ramin DjawadiZdjęcia:-Fernando Arguelles-Jeffery C. MygattStudio:-20th Century Fox Television(współudział)-Adelstein-Parouse Productions Original FilmInne tytuły:-Prison Break: The movie______________________________________________Obsada:Dominic Purcell jako: Lincoln BurrowsWentworth Miller Michael ScofieldAmaury Nolasco Fernando SucreSarah Wayne Callies Sara TancrediWilliam Fichtner Alexander MahoneRobert Knepper Theodore "T-Bag" BagwellJodi Lyn O'Keefe Gretchen MorganLeon Russom Generał Jonathan KrantzLori Petty Tatuś______________________________________________Utworzono film na podstawie serialowego giganta - "Skazany na śmierć". Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych seriali jakie w ogóle powstały.Film nie opowiada jednak o tarapatach Lincolna Burrows'a ani też Michaela Scofield'a. Ratując Mike, Sara Tancredi została zmuszona do zabicia jego matki, Cristiny Scofield. FBI mają mocne dowody w postaći taśmy z zarejestrowanym morderstwem.Chwilę po tym, gdy Mike wziął ślub z ukochaną zatrzymują Sarę i sprowadzają ją do aresztu. Braciom nie pozostaje nic innego jak wydostać ją z więzienia.Sprawa nie wydaje się być prosta, gdyż Agenci FBI cały czas pamiętają o ich ucieczce z najlepszego więzienia w stanach - Fox River, bacznie przyglądają się poczynaniom Scofielda i Rurrowsa, spodziewając się próby odbicia Tancredi.Wcale nie mało problemów występuje w filmie, gdyż Sara spotyka na swojej drodze wiele przeciwności, zaczynając na więziennej hierarchii, a kończąc na żądnej zemsty starej znajomej - Gretchen. Wystawiono za jej głowę nie małą sumę.Jeżeli chcecie się dowiedzieć, czy Michaelowi starczy sił i pomysłów by uratować ukochaną powinniście obejrzeć ten film od 1 do ostatniej minuty. Film jest prawdziwie wart uwagi dla tych, którzy lubią tajemniczy charakter, niesamowitą kreatywność jak i przebiegłość.Oglądający oceniają ten film 9,5/10. Ludzie rozklejają się, przeżywają los Mike, gdyż ten w filmie zaskoczył nas wszystkich, powinniście zobaczyć sami. Osobiście bardzo mi się spodobał ten film i mogę go śmiało polecić tym, którzy oglądali serial i tym, którzy widzą bohaterów pierwszy raz. Jeżeli osobiście przyszłoby mi go oceniać postawiłbym mu 9/10. Podałem wszelkie informacje na temat udziałów i wkładów całej ekipy bo myślę, że na to zasłużyli w dużym stopniu, nawet jeżeli nikt tego nie będzie czytać ja jestem zadowolony, że mogę ich wam przedstawić jak i sam się czegokolwiek o nich dowiedzieć. Zdjęcia: Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Qesik 11 971 Opublikowano 25 Lipca 2015 Właściciel Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Masz bardzo dobre wyczucie czasu, od wczoraj oglądam i już jestem na 17 odcinku pierwszego sezonu. Mogłeś też trochę opisać innych więźniów (czemu wpadli do więzienia, bo to też dodaje trochę smaku - nie opisywać całościowo tylko skrótowo), którzy także próbują z nimi uciec, bo to też dodałoby trochę smaku osobom, które nigdy nie obejrzały tego serialu, a jest on naprawdę wart obejrzenia. Oczywiście lajk, bo wykonałeś kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyskie 8 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Obejrzałem wszystkie sezony, jak leciał ten serial jeszcze w TV. Od niedawna również zacząłem oglądać od nowa cały serial. Jestem aktualnie na 2 sezonie 16 odc. -_- ma rację, co do opisu innych więźniów. Niektórzy odgrywają ogromną podczas serialu tak samo jak Sarah. Odwaliłeś kawał dobrej roboty, leci + ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReVoaKaBarteK 65 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 3 razy obejrzałem wszystkie sezony xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Karolu on tu opisał film, serial w tej recenzji go nie powinien obchodzić. Wspomnial o fabule serialu i to wystarczy Serial fajny, ogladalem 3-5 lat temu i teraz znow jestem w drugim sezonie bo postanowilem sobie przypomniec dawny serial. Film rowniez fajny, z pomyslem-wart obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spizgany Bartus 0 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Oglądałem wszystkie sezony Podobno ma wyjść kolejny sezon Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi