Skocz do zawartości

[JB CS:GO] Propozycje Ogólne

-_-

Rekomendowane odpowiedzi

1. NIE (żadnego banowania dla strażnika) Strażnik powinien mieć adminów w znajomych, aby w razie czego ich wezwać, a do tej pory ma pilnować porządku.

2. NIE (ta mapa jest niezła)

Edytowane przez OG droso

• Właściciel

Mapy na pewno nie usunę, pokazałem dzisiaj jako prowadzący, że można ją wykorzystać na wiele sposób. (graliśmy nawet 2 razy pod rząd, bo nie starczyło czasu)

Ranga "Strażnik" została dodana na forum

• Like 3

Jak dodamy głosowanie zmiany mapy dla kazdego bedzie tym duzy spam i "zabawy" , nie jestem pewna, ale wydaje mnie sie, ze admini maja mozliwosc zmieniana mapy. Jednak mysle, ze najlepiej bedzie gdy wszystkie mapy bedą leciały. Każdy jedna lubi bardziej gdzie inni nie lubią np tej mapy zupełnie i bedą ja omijać poprzez no. Wykrzykiwanie przez mikrofon która mapę wybierać. Mysle, ze każdy powinien mieć szanse grać na każdej mapie.

Jezeli jako CT nie chce grać osoba bo nie lubi danej mapy niech pogra w TT albo wróci do gry kiedy bedzie zmiana mapy.

• Like 2

Dodanie strażnikowi opcji podania powodu kicka.

np.

Po otworzeniu menu kickowania i nacisnięciu na nick gracza którego chcemy wyrzucić wyświetla nam się kolejne menu w którym możemy wybrać powód albo wybrać opcje gdzie będziemy mogli wpisać własny powód na chacie.

Dodanie strażnikowi opcji podania powodu kicka.

np.

Po otworzeniu menu kickowania i nacisnięciu na nick gracza którego chcemy wyrzucić wyświetla nam się kolejne menu w którym możemy wybrać powód albo wybrać opcje gdzie będziemy mogli wpisać własny powód na chacie.

Aktualnie są ważniejsze rzeczy, ale pojawi się kiedyś w przyszłości

Takie coś jest bardzo łatwe do zrobienia, mogę w tym pomóc.

omg, to tak nie działa...

Dodałem ten powód...

Jednak nastąpiła zmiana do komendy guardów trzeba dodawać "g".

Więc komenda na kick to sm_gkick

Niektóre komendy działają na starych zasadach (Do angielskich komend musisz dodać g, do polskich nie :) np. sm_wyrzuc)

Aby wywalic kogoś z powodem należy sm_gkick <opcjonalny powod> i pojawi sie menu z wyborem gracza :).

Wiec wpisujemy na chatcie /gkick "Freekill"

Wybieramy gracza i gotowe.

Edytowane przez OG droso
  • Like 2

Mam propozycje, aby zorganizować konkurs na np. najciekawszy screen z gry albo najlepszy baner reklamujący ten jailbreak. Dawniej na jailach w 1.6 takie coś było często praktykowane, a nagrodą był np. Vip na 7 dni (zalezy od konkursu).

(Nie wiem czy dobry dział)  

Co z tym zdjęciem by można było zrobić. Jeżeli chce się zooragnizować konkurs z nagrodami trzeba również mieć z tego jakieś korzyści.

Naprawić błąd:

Gdy jako strażnik używam komendy !gkick powód pokazuje się tylko pierwsze słowo które wpisałem po !gkick. Jeżeli chcę aby był pokazany cały powód muszę używac komende sm_gkick "powód" w konsoli, co jest uciążliwe i trwa za dużo czasu abym mógł szybko zareagować.

Edytowane przez GryTrean

Dodanie możliwości przelewu dla gracza z własnej drużyny określonej ilości gotówki (raz na rudne, w przedziale 1-500 $ )

Dodanie GagChatu na serwer: http://forum.cs-classic.pl/topic/38252-gagchat-czyli-zadania-w-say-dla-graczy/

1. Nie potrzebna opcja, z której praktycznie nikt nie skorzysta, a na chatcie będzie SPAM: EJJJJ PRZELEJE MI KTOŚ 1$ BO MI BRAKUJE.

Przypominam, że większość graczy to dzieci.

2. Nie, na jailbraku się gra, a nie patrzy na chat.

Jednak poczekam na wasze zdanie.

• Like 1

1. Na pewnym serwerze (również 1.6) gdzie grało sporo dzieciaków plugin nie sprawiał problemów - może chociaż spróbujemy? 

2. na serwerach HNS 1.6  też się gra, a nie patrzy na czat - a pomimo tego każdy zawsze znalazł sekundę gdzie reakcja i skupienie są ważniejsze niż na jailbreaku :D

---------------

Nowe propozycje:

1.Kiedy strażnik piszę na say/say_team ma fajnie zaznaczone jaką ma rangę z kozackimi kolorami, chce aby zrobiono identycznie dla admina :D

2. Usunięcie pistoletów na killday'u

Edytowane przez Szyberek

Dodać adminom pisanie na say:
say@ [kolor] [text] - po lewej stronie ekranu

say@@ [kolor] [text] - po prawej stronie ekranu

say@@@ [kolor] [text] - na środku ekranu na górze

Mam na myśli tak jak miał admin 1.6

Wtedy admin by się bardziej odroznial od straznika i napisy bylyby widoczniejsze a nie napisane na czacie.
Z tego co widziałem to da sie pisac po lewej ale i tak uwazam ze pomysl z 1.6 bylby lepszy.

Wprowadzenie zasady do regulaminu "Uaktywnij bunt", poniewaz ostatnio czesto ktos ucieka i sie nie buntuje tylko chowa i przedluza nawet po 10 min. A tak ct mogly go slaynąć, a jezeli nie moze go slaynąc to poprostu wpisac killa badź jesli jest admin dac mu bana na 5min lub kicka "UAKTYWNIJ BUNT-nie przedłuzaj"

Edytowane przez B!@ck

Wprowadzenie zasady do regulaminu "Uaktywnij bunt", poniewaz ostatnio czesto ktos ucieka i sie nie buntuje tylko chowa i przedluza nawet po 10 min. A tak ct mogly go slaynąć, a jezeli nie moze go slaynąc to poprostu wpisac killa badź jesli jest admin dac mu bana na 5min lub kicka "UAKTYWNIJ BUNT-nie przedłuzaj"

Nie zgadzam się aby CT miało możliwość zabijania, nie wierze w to iż taka cmd byłby używana tylko w celu zabicia ostatniego buntującego się gracza. W momencie kiedy jest ostatnia już osoba, nie ważne czy ma broń czy biega lub się chowa nie przysługuje jej życzenie i admin MA OBOWIĄZEK takową osobę zabić lub CT bez ostrzeżenia zgładzić. Osoba która odłączyła się od zabawy jest traktowana jako osoba buntująca się. 

Proponuje dodać nowy punkt do regulaminu który mówi, że w przypadku gdy TT poprosi o powtórzenie polecenia i prowadzący tego nie zrobi będzie to traktowane jako FK. 

Miałam sytuację gdzie TT rozmawiali przez mikrofon i na chwilę się "zamotałam" przez co usłyszałam tylko końcówkę polecenia, w momencie, a nawet sekundę przed napisałam aby powtórzył i zaczął odliczać jednak powtórzenia polecenia się nie doczekałam, a cele zostały od razu zamknięte i zostałam zabita za nie wykonanie polecenia. 

W regulaminie jest punkt iż TT ma prawo poprosić o powtórzenie jednak nie ma za to nigdzie konsekwencji. Uważam, że prowadzący powinien sprawdzać chat skoro nie mamy możliwości powiedzenia tego przez mikrofon. 

Dziś pojawi się zmiana w regulaminie, ale jako iż chcę wstawić wszystkie zmiany naraz dlatego najpierw zaczekam na Waszą opinię odnośnie tej kwestii.

Dodać adminom pisanie na say:

say@ [kolor] [text] - po lewej stronie ekranu

say@@ [kolor] [text] - po prawej stronie ekranu

say@@@ [kolor] [text] - na środku ekranu na górze

Mam na myśli tak jak miał admin 1.6

Wtedy admin by się bardziej odroznial od straznika i napisy bylyby widoczniejsze a nie napisane na czacie.

Z tego co widziałem to da sie pisac po lewej ale i tak uwazam ze pomysl z 1.6 bylby lepszy.

eeee? dlaczego proponujesz coś dla adminów nie mając admina xD

Nie da się tego ładnie wykonać bo na sourcie nie ma Hudu.

Co do buntów jestem na tak, niektórzy przedłużają, ale nie zdarza się w sumie to często

Oczywiście chodzi mi o dodanie takiego punktu do regulaminu, żadnych komend dla ct itd.

Co do powtarzania:

Zasadniczo prowadzący ma obowiązek powtórzyć, jeżeli ktoś poprosi o to.

Jednak większość prowadzących nie patrzy na chat ... co jest przykre.

Może dodam coś takiego, że jak któryś więzień napisze coś z "powtórz" to wysyła kolorową wiadomość do prowadzącego, że ma obowiązek powtórzyć.

I chyba trzeba dodać coś, że prowadzący może powtórzyć tylko raz, żeby nie było spamu a i trollów

@edit już dodałem, komendę można użyć raz na 30 sekund (dla wszystkich więźniów, żeby spamu nie było).

I nie działa to na zasadzie komendy tylko zdania/wyrazu zawierającego 'powtorz'

Edytowane przez OG droso
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
Usunąć bug na chowanym.
Podczas chowanego w momencie, gdy zamrozi nas kucając i klikniemy spacje zaczniemy odlatywać w górę.
Przykład:
-Dzisiaj na chowanym schowałem się na "Death Cube" za kostką minął pewien czas nadal byłem nie znaleziony lecz kliknąłem spacje i zacząłem "lewitować" ciągle wyżej, powoli leciałem w górę, aż byłem już nad kostką mimo że jest "większa niż ja". ~ Nie wiem jak widzą mnie wtedy inni gracze (Mam na myśli to, że jest opcja, że gracze widzą mnie normalnie ale ja widzę "jakbym odlatywał".

P.S- W regulaminie jest literówka w 5.6 :)

EDIT: Co do bugu to już nieaktualne na innych mapach wszystko było ok !
                                                  +
Proponuje dodać na serwer komendę /serwer która pokaże nam liste serwerów i umożliwi szybkie przejście na inny serwer tej sieci, ponieważ wielu użytkowników gra nie tylko na Jb.
Edytowane przez B!@ck

Proponuję zaaktualizować listę adminów i strażników. Ja podałem wzór, ale nie będę wam tego aktualizował xD

Link: http://forum.cs-classic.pl/topic/39310-administracja-jail-break-csgo/?view=getnewpost

@Zaaktualizowałem :)

Edytowane przez NeO12

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności