Besi523 3 023 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Oh tak, wiem! Tysiące przepisów w internecie na babeczki, ale może ktoś nie będzie wiedział który wybrać! Dlatego chciałabym się z Wami podzielić przepisem który wykonałam już kolejny raz i ze wszystkich jakie robiłam ten póki co jest najsmaczniejszy! Składniki: 115 g miekkiego masła 115 g cukru bądź cukru prudru 115 g mąki 2 jajka lekko ubite Aromat do ciast - Migdałowy (oczywiście to już indywidualna kwestia jaki wybierzecie) 1 duża łyżka mleka 1 mała łyżka proszku do pieczenia Dekoracja: Uważam, że najlepiej smakuje biała czekolada z posypką niż z ciemną czekoladą. Tych składników starcza na 12 babeczek, oczywiście jeżeli chcecie zrobić ich więcej to wszystko x2. Natomiast jeżeli chodzi o polewę oraz posypkę to idealnie starczy również na 12, dlatego przy większej ilości trzeba zakupić podwójną ilość. ZAPAMIĘTAJ! Zawsze nakładaj na każda z babeczek mniej polewy oraz posypki, aby następnie do każdej dodawać pozostałości niż aby na któreś zabrakło! Najlepiej w przypadku polewy rozlać trochę i następnie rozsmarować łyżką na całej babeczce, a w miejscach gdzie jest jej na końcu za mało dolać i rozsmarować aż do skończenia się polewy następnie na małą łyżkę nabierać trochę posypki i "rozrzucać" na babeczce aby się gdzieś "usadowiły" na końcu każdej z babeczek dodawać posypkę w miejsca gdzie jest według nas za mało. Babeczki typowo klasyczne, mam w planach zrobić w przyszłości jakieś bardziej "ciekawe" z lepszą też dekoracją. Smacznego! Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia! 3 386 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Akurat dziś miałam robić. Oczywiście wykorzystam przepis. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Karol approves hm? :giggle: Wygląda smacznie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanjy 242 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Wygladaja pysznie, gdyby nie to ze nie przepadam za takimi slodkosciami to pewnie bym sie skusila Co prawda kuchnia jest moja passja ale wole przyrzadzac dania np pierogi ruskie xd 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 oddawaj babeczki xd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Besi523 3 023 Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywnosci Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi