Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) POPRAWCZAK GATUNEK: Dramat PREMIERA: 24 kwietnia 2010 (świat) PRODUKCJA: Francja, Kanada, Wielka Brytania REŻYSERIA: Kim Chapiron SCENARIUSZ: Kim Chapiron, Jeremie Delon GŁÓWNI BOHATEROWIE: Butch (Adam Butcher) Davis (Shane Kippel) Angel (Mateo Morales) Goodyear (Lawrence Bayne) OPIS FILMU: 3 młodych chłopaków trafia do poprawczaka. Butch - okaleczenie wychowawcy. Davis - posiadanie narkotyków z zamiarem handlu. Angel - recydywista, napaść i kradzież samochodu. Zaraz po trafieniu do ośrodka są oni prześladowani przez innych, bici, obrażani. Ich strażnik Goodyear również staje się bezlitosny, kiedy Ci nie chcą sypać ich prześladowców. Po czasie Butch nie wytrzymuje już tego wszystkiego i zaczyna brać sprawy w swoje ręce. Zaprzyjaźnia się również z Davisem, Angelem oraz Maxem. Kiedy jednak dowiaduje się, że ma szanse wyjść za 2 tygodnie przy dobrym sprawowaniu, próbuje się nie wyróżniać, jednak nie na długo.. MOJA OPINIA: Film jeden z lepszych. Sam tytuł zachęcił mnie do obejrzenia go, gdyż myślałam, że ukazuje on chociaż po części jak wygląda życie w poprawczaku. Jednak po oglądnięciu stwierdziłam, że jeśli tak miało by to wyglądać, to w takim razie wysyłając dziecko do poprawczaka wysyła się go na śmierć.. Obawiam się, że jednak są takie ośrodki jak ukazuje ten film, tego się niestety nigdy nie dowiemy, ale wróćmy do filmu. Bardzo ciekawa tematyka i bardzo dobrze zrobiona. Aktorzy jak dla mnie genialni, chociaż w roli Butch'a widziałabym kogoś innego. Jego wygląd nie pasuje do roli w jaką musiał się wcielić. Pomimo tego myślę, że obejrzałabym go jeszcze kilka razy. Podsumowując, cały film oceniam na 8/10. ZWIASTUN FILMU: FILM ONLINE: http://www.cda.pl/video/1413026a Edytowane 27 Lutego 2016 przez Pynia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrkem 27 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Aż sobie obejrzę + Edytowane 27 Lutego 2016 przez Pyrkem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elendo 0 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 oho mamy film na wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzech420 10 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Obejrzałem, fajny ;p Ale ten rudy z "afro" powinien być tam skatowany na amen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 obejrzę dziś, dzięki za info jakiś film którego nie oglądałem, a wydaje się ciekawy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi