Boziak 19 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Witajcie w kolejnym poradniku, dziś nauczymy się korzystać z prostego ale jakże pomocnego programu o nazwie DiskDigger. Program został stworzony z myślą o przywracaniu utraconych danych, a zarazem tak prostym aby przysłowiowy Kowalski potrafił dać sobie z nim radę. Program w wersji shareware pobierzecie tutaj: KLIK Tak prezentuje się okno główne programu zaraz po jego włączeniu, widzimy w nim obecnie podłączone dyski w naszym PC. Wybieramy klikając dwukrotnie nośnik który nas interesuje, w moim przypadku wybrałem dysk E:\. Naszym oczom zaprezentuje się wybór metody przeszukiwania dysku. Jak widzimy mamy dwie możliwości, więc teraz wypadałoby wspomnieć trochę słów o każdej z nich. @Dig Deep Szybsza metoda przeszukiwania obecnie wykorzystywanej tablicy patrycji, pozwala odzyskać pliki które zostało niedawno skasowane w szybkim tempie (Oczywiście jeśli nie zostały już nadpisane na powierzchni nośnika) @Dig Deeper Wolna metoda przeszukiwania, jak widzimy na załączonym zrzucie tą metodą przeskanujemy cały talerz* nośnika, cylinder po cylindrze, sektor po sektorze. Metoda ta pozwoli "odkopać" z dysku pliki przed formatem ( lub pięcioma ) wszystko zależy gdzie i dane sektory zostały nadpisane. Okej wybierzemy do prezentacji @Dig Deeper, następnie dostaniemy możliwość wyboru jakiego typu pliki nas interesują. Jak widzicie mamy ogromne możliwości wyboru rodzaju plików jakie nas interesują, zaczynając od jakże nam znanego JPG kończąc na RMVB. Ja wybiorę tylko JPG aby pokazać Wam sam proces przeszukiwania dysku. Tak właśnie wygląda sam proces przeszukiwania dysku, śmiało możecie wybrać plik z lewej belki, zaprezentuje się Wam podgląd odnalezionego pliku (Tylko zdjęcia) oraz garstka informacji. Gdy już znajdziemy to czego szukaliśmy wystarczy użyć PPM** i wybrać opcję odzyskaj plik. Dziś to by było na tyle! Trzymajcie się ciepło i do kolejnego poradnika Oj zapomniałbym! Istnieje również wersja na Androida (Wersja FREE | Wersja PRO ) która działa wręcz wyśmienicie, oczywiście musimy spełniać jeden warunek... nasze urządzenie musi być zrootowane, lecz o tym może w następnym poradniku. * - Użyłem słowa talerz, część mechaniczna którą posiadają dyski HDD. Dyski SSD nie posiadają żadnych części ruchomych więc słowo talerz nie za bardzo do nich pasuje. Wyjątkiem będą dyski SSHD. ** - PPM czyli Prawy przycisk myszy. Poradnik mojego autorstwa dla CS-Classic.pl Zezwalam na dalsze rozpowszechnianie z obowiązkiem umieszczenia źródła ( Link do tego tematu ) Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Boziak 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulok 14 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Dużo roboty, fajny poradnik graficzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Striker69 0 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 + odzyskałem moje .psd które usunąłem tydzień temu, dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi