Rias Gremory 2 600 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Każdy to zna, każdy to w sobie ma. Poczucie dumy, z własnego życia. Te osiągnięcia i wygrane, dobre wybory, Sprawiają, że czujesz, że wszystkie te wieczory, Poświęcone sprawie, nie były marnotrawstwem. Powielaj te chwile, niech życie będzie snem. Czuję się dumy, a powód jest niewielki. Jedno zdanie, a props czuję tak wielki. Szacunek obcego, kto to dziś doceni? Wszyscy ci ludzie jakby dowodzeni, Przez jakąś mafię - ograniczeni. Dzisiejsze czasy - zasady zatracone. Każdy człowiek może iść we własną stronę. Nie ma dobrych dróg, na każdej leżą trupy. Nawet nie wiesz kiedy kelner pluje ci do zupy. Ale co z tego? Kogo to obchodzi? Ludzie nie mają już poczucia godności. Bo dla pozycji, sławy czy nominału, W dzisiejszych czasach ludzie nawet próbują kału. Nic po szacunku, po godności czy dumie. Za nim w kolejce już czeka głupi lud w tłumie. Ci ludzie to nieludzie - to durne marionetki. Podatne na władzę czyli rząd i bagietki. Czas leci nieubłaganie, mi nasuwa się pytanie: W którą stronę zmierza świat? W którą stronę pójdziesz brat? Przestań spoglądać zza krat, Odgryź się - połam bat. Nie daj się omamić brat. Bądź tym mądrzejszym, stań się panem świata. Nic nie stoi na przeszkodzie, Dawid pokonał Goliata. Jesteś w końcu rasy homo sapiens. Mądrość to tej rasy cecha. Spraw by twoje życie miało sens. Usłysz te słowa echa.. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Wow! Cały utwór/wiersz Twojego autorstwa jest w porządku. Najbardziej podoba mi się ostatnia zwrotka, ponieważ mam wrażenie, że w niej rymy nie są takie hmm...narzucone i ciężkie. Chodzi mi głównie o to, że czasami żeby ułożyć jakiś tekst na siłę poszukujemy rymów i bywa tak, że psują one kompozycje. Oczywiście, niby czyta się lepiej, ale wydaje mi się, że gdybyś tutaj zrezygnował z niektórych rymów i zamienił zdania w zwrotkach na inne, a o podobnym znaczeniu byłoby o niebo lepiej. Jednak to nie jest jakiś błąd, w tekście jest sens, jest to przede wszystkim od Ciebie, a to kluczowy element tego wszystkiego. Dostajesz ode mnie mega plusa, cieszę się, że ten poddział jest coraz bardziej aktywny! :) :cmok: Edytowane 10 Maja 2016 przez Pynia 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umciaak * 1 502 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Szacun Marek, po tobie sie tego nie spodziewalem Oby wiecej ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Widac ktos tutaj ma głowe do tego :D Powodzenia i + ;d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi