Marina. 1 405 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Cykl: "Rywalki" Autor: Kiera Cass Wydawnictwo: Jaguar Data wydania: 13 maja 2015r Kategoria: Fantasy, literatura młodzieżowa Kim jest Kiera Cass? Kiera Cass jest autorką powieści "The Siren" i cyklu "Rywalki", z których każda przez wiele tygodni zajmowała pierwsze miejsce na liście bestsellerów "New York Timesa". Seria Rywalki odniosła również fenomenalny sukces w ponad 30 krajach. Pisarka ukończyła Radford University, obecnie mieszka wraz z rodziną w Christianburgu w Wirginii. Kiera całowała się w przeszłości mniej więcej z czterdziestoma chłopakami. Żaden z nich nie był księciem. Więcej o książkach, filmach oraz miłości Kierry do ciastek możecie przeczytać na jej angielskiej stronie www.kieracass.com (źródło www.kieracass.pl) Dwadzieścia lat temu America Singer wzięła udział w Eliminacjach i zdobyła serce księcia Maxona. Teraz nadszedł czas, by swoje Eliminacje zorganizowała księżniczka Eadlyn. Eadlyn nie oczekuje, że jej Eliminacje będą choć odrobinę przypominać bajkową historię romansu jej rodziców. Jednak gdy rozpoczyna się rywalizacja, dziewczyna odkrywa, iż znalezienie szczęśliwego zakończenia nie jest tak niemożliwe, jak zawsze się spodziewała. (źródło http://lubimyczytac.pl/ksiazka/252257/nastepczyni) Ulubiony cytat "Jeśli myśleli, że poddam się bez walki, mylili się." Kilka moich słów Książka wita nas nowymi wydarzeniami. Sama w sumie byłam nią zaskoczona. Na początku nie spodobała mi się w ogóle, ale jestem bardzo uparta i zaczęłam czytać ją dalej. Nie żałuję. Na początku może się wydawać nudna, wiadomo nowa przygoda, nowe postacie. Dlaczego przeczytałam tą książkę? Ponieważ była kontynuacją mojej ulubionej serii. Historia już teraz głównej bohaterki Eadlyn wydaje się bardzo ciekawa ze względu na to, że ona nie chce eliminacji. Podoba mi się również to, że wciąż jest nawiązanie do miłości Amy i Maxona. Książka godna polecenia! :) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jak tylko skończy się sesja to zabieram się za ten cykl. Strasznie podoba mi się motyw tych opowieści i powiem, że naprawdę mnie zachęciłaś :3 Leci plusik!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..CytrynQa.. 0 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Hmm książka nie podobała mi się ale recenzja jest bardzo ładna gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi