GryTrean 677 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Factorio to gra stworzona przez Wube Software, firmę położoną w Czechach! Wersja alpha gry została wypuszczona w 2012 rok. Na początku tworzenia, firma składała się z jedynie jednej osoby! Podczas tworzenia jednak urosła i teraz składa się z osób dziewięciu. W grze wcielamy się w "astronaute" (ang. spaceman) który został wysłany na kosmiczną planetę przed ludzmi z ziemi. Naszą misją jest rozwinięcie maszyn, automatyzacji itp, poprzez badanie różnych nowych elementów, zbieranie surowców, przetwarzanie ich itd. To wszystko robimy po to, by ukończyć grę, co osiągamy poprzez wystrzelenie rakiety w powietrze. Jest to ostatnie badanie, i zanim uda nam się to zrobić musimy być już dość bardzo rozwinięci. Najszybszy speedrun z gry został zakończony w ponad 2 godziny, jednak gra może porwać na wiele więcej godzin niż tylko 2. W grze mamy inventory połączone z craftingiem, jednak mamy również skrzynki w których możemy przetrzymywać przedmioty, oraz Assembly Table, które są po prostu automatycznymi craftingami. Nie ma tu za bardzo nic więcej do opisania. Aby zrozumieć gre trzeba w nią zagrać, i choć grafika może niezmiernie odstraszać, to gra sama w sobie jest świetna oraz bardzo wciągająca. Polecam! Niżej zamieszczam kilka screenshotów z gry: Osobiścię grę polecam, jest ona dostępna na steamie. W grze mamy również tryb wieloosobowy, więc jeśli znacie kogoś, kto ma tą grę, to możecie zagrać wraz z przyjaciółmi. Pozdrawiam Wiem, że już się pożegnałem z CSClassic, jednak tak jak napisałem: Nie oznacza to, że nie będę wchodził na forum, po prostu będę wchodził rzadziej, i grał mniej na serwerach. Pozdrawiam Copyright by GryTrean Wszelkie prawa zastrzeżone Kopiowanie bez zgody autora jest zakazane! Źródło zdjęć: Google Grafika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi