Skocz do zawartości

Przepis na domową czekolade


PumasS

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: mleko, cukier puder, kakao (gorzkie), masło.

 

Na początku rozgrzewamy patelnie i dodajemy masło według uznania. Następnie dodajemy 2 łyżeczki naszego kakałka i od razu do tego 4 łyżeczki cukru pudru. Po dodaniu mieszamy i dolewamy 1 lub 2 małe łyżeczki mleka (tak aby nasza mieszanka nie była sucha) mieszamy. Teraz wystarczy już tylko czekać, aż nasza czekolada się zrobi. Charakterystycznym momentem końca pracy jest "wrzenie" czekolady. W taki oto sposób nasza czekolada jest już gotowa, a my możemy się cieszyć z wykonanej roboty.

 

Spróbujcie sami! :)

  • Like 6
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności