PumasS 483 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam, dzisiaj pokaże Wam jak przygotować łazanki dla całej rodziny :) zapraszam! Składniki: -0.5kg kiszonej kapusty -2 cebule -2 lub 3 kiełbasy śląskie -opakowanie makaronu do łazanek -liście laurowe -ziele angielskie w kulkach 1) Cebule kroimy na drobne części i lekko ją solimy. 2) Na rondel lejemy trochę oliwy i małą łyżeczkę masła. 3) Cebule dajemy na rondel i czekamy aż się zeszkli. 4) Kapustę wyduszamy i kroimy partiami. 5) Kapustę dodajemy do cebuli na rondlu i mieszamy. 6) Dusimy zeszkloną cebulę i kapustę. 7) Dodajemy 3-4 kuli ziela angielskiego oraz 2 liście laurowe 8) Obieramy kiełbasę ze skórki i kroimy w paski 6 centymetrowe. 9) Dodajemy kiełbasę do reszty i dusimy. 10) Oddzielnie gotujemy makaron (nie całą paczkę 2/3 wystarczy) przez 12-15 minut (dokładna ilość czasu przygotowania makaronu znajdziesz na opakowaniu). 11) Dodajemy makaron do reszty i mieszamy. 12) Gotowe Życzę smacznego! 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Dobra, łazanki to jest to co lubię! Od siebie dodam, najlepiej jest pozostawić je żeby się przegryzły na 2 godzinki. Bardzo smaczne są także podsmażane na patelni :D Dobra robota Pumas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Zamieniłam kiszoną kapustę na słodką i nie dodawałam kiełbasy tylko trochę boczku :D 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SASU 430 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 :glod: smaka narobiła... Mam oczekiwać zaproszenia na obiad ;D ? czy trzeba samemu gotować : ( ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi