Skocz do zawartości

Przepis na Krwawe babeczki na Halloween.


s t a r g i r l

Rekomendowane odpowiedzi

Czas pieczenia : 25 minut 

Temperatura pieczenia : 180 stopni

 

Składniki (na ok.12 babeczek)

-cukier(100g)

-masło(100g)

-mąka pszenna(160g)

-mąka migdałowa(50g)

-łyżeczka proszku do pieczenia(1 łyżeczka)

-szklanka mleka(1/2)

-konfitura wiśniowa(12 łyżeczek)

 

Krem:

-mascarpone(250g)

-cukier puder(1 łyżeczka)

-śmietanka kokosowa(120g)*gęstej części z mleka kokosowego*

-czerwony żel do dekoracji 

 

 

 

KROK 1

Do mleka dodajemy ekstrakt z wanilii. Mąkę pszenną i migdałową przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. W drugiej misce umieszczamy miękkie masło, dodajemy cukier i ucieramy.

 

KROK 2 

Następnie dodajemy jajka i dalej miksujemy. Potem dodajemy na przemian wymieszane z proszkiem mąki oraz mleko z ekstraktem aż do wykorzystania składników. Odstawiamy mikser.

 

KROK 3

Masę przekładamy do papilotek, wyłożonych w formie na muffiny, do ok. 1/3 wysokości. Następnie na środek wykładamy po jednej łyżeczce konfitury wiśniowej. Pokrywamy dalej masą do ok. 3/4 wysokości

 

KROK 4

Babeczki wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na ok. 25 minut. Studzimy na kratce. Gdy babeczki będą już zimne, należy przygotować krem. 

 

KROK 5

Z mleka kokosowego (schłodzonego) oddzielamy 120 g gęstej śmietanki. Ucieramy przez chwilę mikserem, a następnie dodajemy mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.

 

KROK 6

Na koniec dodajemy cukier puder. Jeśli masa jest dla nas zbyt mało słodka, można dodać go więcej.

 

KROK 7

Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Następnie na wierzch niedbale wyciskamy czerwony żel.

 

 

Powodzenia i Smacznego :D  :banan:

 

edit

 

@Marina. Co to zdjęć oczywiście ze będę je dodawała tylko w odstępne czasu :) 

Edytowane przez Wercia.
  • Like 4
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności