Keszkeszeszke 250 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Er ist wieder da Gatunek: Komedia Premiera: 8 października 2015 Produkcja: Niemcy Reżyseria: David Wnendt Scenariusz: David Wnendt, Mizzi Meyer Głowni Bohaterowie: Olivier Masucci jako Adolf Hitler Fabian Busch jako Fabian Sawatzki Christoph Maria Herbst jako Christoph Sensenbrink Katja Riemann jako Katja Bellini Franziska Wulf jako Franziska Krömeier Lars Rudolph jako Kioskarz Michael Kessler jako Michael Witzigmann Stephan Grossman jako Prokurator Opis Filmu: Jest XXI wiek, rok 2011. Po siedemdziesięciu latach od II wojny światowej, do współczesnego świata powraca Adolf Hitler. Führer zdziwiony współczesnością podróżuje po kraju, rozmawia z ludźmi, jest zdziwiony i zagubiony współczesnym światem. Próbując odnaleźć się w nowym świecie, nadal nie rezygnuje z podboju i pragnienia panowania nad światem. Moja Opinia: Film jest z jednej strony śmiesz, jak i z drugiej poważny. Film przedstawia jak to Adolf Hitler powrócił, jak się zaklimatyzował w nowoczesnym świecie. Z filmu można wynieść jedną ważną lekcję, że nie ważne kim jesteś byłeś a kim możesz być. Führer był znienawidzony przez cały świat, ale jednak bawił innych a ludzie się go słuchali, wręcz gotowi byli znów być pod jego władaniem. Wniosek z tego filmu jest prosty: że w dzisiejszym świecie znów może pojawić się osoba, która pociągnie za sobą masę ludzi... niekoniecznie w dobrym kierunku... Film pokazuje że Hitler był człowiek mądrym (czyli myślący). Wprowadził bardzo wiele reform, umocnił naród, wyrwał z chaosu i nędzy. cóż w kilku kwestiach lekko powiedziawszy przesadził (ale kto nie popełnia błędów?) Ktoś powie morderca.. i zabroni mówić o jego dorobku (czyli programach naprawczych i min. cudzie gospodarczym). Ciekawostki: Zdjęcia do filmu powstały w Berlinie, Monachium, Brandenburg an der Havel, Dreźnie, Bayreuth, Teltow, Bernau bei Berlin oraz na wyspie Sylt (Niemcy). Okres zdjęciowy trwał od 8 listopada do 22 grudnia 2014 roku. Zwiastun: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Moje oczy krwawią ;c Pierwsza sprawa: Opis Filmu: Jest XXI wiek, rok 2011. Po siedemdziesięciu latach od II wojny światowej, do współczesnego świata powraca Adolf Hitler. Führer zdziwiony współczesnością podróżuje po kraju, rozmawia z ludźmi, jest zdziwiony i zagubiony współczesnym światem. Próbując odnaleźć się w nowym świecie, nadal nie rezygnuje z podboju i pragnienia panowania nad światem. http://www.cda.pl/video/722811b8 Dlaczego nie ma źródła? Opis całkowicie ściągnięty (no poza paroma słowami, które dodałeś ;v) Ktoś kiedyś napisał, że nie popiera kopiowania opisów/całych recenzji itp - podtrzymuje to. To ma być Twoja recenzja, a nie tylko Twoja opinia. Druga sprawa: Moja Opinia: Film jest z jednej strony śmiesz, jak i z drugiej poważny. Film przedstawia jak to Adolf Hitler powrócił, jak się zaklimatyzował w nowoczesnym świecie. Z filmu można wynieść jedną ważną lekcję, że nie ważne kim jesteś byłeś a kim możesz być. Führer był znienawidzony przez cały świat, ale jednak bawił innych a ludzie się go słuchali, wręcz gotowi byli znów być pod jego władaniem. Wniosek z tego filmu jest prosty: że w dzisiejszym świecie znów może pojawić się osoba, która pociągnie za sobą masę ludzi... niekoniecznie w dobrym kierunku... Film pokazuje że "Hitler był człowiek mądrym" ?? (czyli myślący). Wprowadził bardzo wiele reform, umocnił naród, wyrwał z chaosu i nędzy. cóż w kilku kwestiach lekko powiedziawszy przesadził (ale kto nie popełnia błędów?) Ktoś powie morderca.. i zabroni mówić o jego dorobku (czyli programach naprawczych i min. cudzie gospodarczym). Musisz zwracać na to uwagę bo razi (sama miałam z tym problem i wiem, że ciężko jest się oduczyć, ale no po prostu musisz..) Następnie przecinki, też ich brakuje i to bardzo dużo ;v No i nie pomijając logiki zdań (tam podkreśliłam o co chodzi dokładnie) Ostatnia sprawa - CZCIONKA Albo wszystko piszesz pogrubioną, albo w ogóle jej nie pogrubiasz, bo to strasznie wygląda. Myślę, że się z tym wyrobisz i kolejna recenzja będzie lepsza ;3 Pozdrawiam - Tymbark w kartonie ;v 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi