Keszkeszeszke 250 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Rocky 2 Gatunek: Dramat, Sportowy Premiera: 15 czerwca 1979 Produkcja: USA Reżyseria: Sylvester Stallone Scenariusz: Sylvester Stallone Główni Bohaterowie: Sylvester Stallone jako Rocky Balboa Talia Shire jako Adrian Balboa Burt Young jako Paulie Pennino Carl Weathers jako Apollo Creed Burgess Meredith jako Mickey Goldmill Tony Burton jako Trener Apolla Opis Filmu: Po zaciętej walce z mistrzem świata Apollo Creedem, Rocky trafia do szpitala wraz ze swoim przeciwnikiem. Po miesiącach rehabilitacji wychodzi ze szpitala i oświadcza się z Adrian, i biorą ślub. Rocky po walce staje się niezwykle popularny, lecz musi zakończyć swoją dalszą karierę sportową, z powodu utraty wzorku, w dodatku jego żona spodziewa się wkrótce dziecka. Rocky po wielu próbach znalezienia pracy zatrudnia się w rzeźni. Niedługo jednak traci ją, i zaczyna brakować u pieniędzy. Przychodzi do klubu bokserskiego z nadzieją, że znów mógł by walczyć, lecz Mickey odmawia mu. Wkrótce Apollo ogłasza publicznie, że pragnie rewanżu. Moja opinia: Według mnie Rocky 2 jest jednym z najlepszych filmów bokserskich w historii kina. Rocky może być uważany za idola wielu młodych ludzi, jak i dorosłych. Film ten jest jednym z moich ulubionych filmów, mimo iż jest starym filmem. Polecam go fanom boksu, i sportów walki. Ciekawostki: W scenie przedstawiającej bieg Rocky'ego po ulicach, wzięło udział 800 dzieci. Rocky jest osobą leworęczną, lecz w momencie kiedy jest w szpitalu na początku filmu, autograf podpisuje prawą ręką. Sylvester Stallone poważnie doznał obrażeń mięśnia sercowego podczas intensywnego treningu do filmu. Zwiastun: Wzorowałem się na: http://www.filmweb.pl/film/Rocky+2-1979-9191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi