s t a r g i r l 3 949 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Czas przygotowania:25-45 minutTemperatura pieczenia:170 stopni Składniki na ciasto: ●110 g masła●80 g drobnego cukru do wypieków●110 g mąki pszennej●1 łyżeczka proszku do pieczenia●2 duże jajka●1 łyżeczka ekstraktu z wanilii●100 g drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: Krok Pierwszy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć.Krok Drugi W misie miksera utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Krok Trzeci Dodać odłożone wcześniej suche składniki, ekstrakt z wanilii i wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Na końcu wmieszać drobinki czekoladowe.Krok Czwarty Blachę do muffinów wyłożyć papilotkami, ciasta nałożyć do 3/4 ich wysokości.Krok Piąty Piec około 25 minut w temperaturze 170C lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Składniki na krem: ●120 ml śmietany kremówki 36%(schłodzonej)●1 łyżka cukru pudru●jajeczka cukrowo - czekoladowe do dekoracji Sposób przygotowania: Krok Pierwszy Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 1 łyżkę cukru pudru.Krok Drugi Ozdobić wystudzone babeczki przy pomocy rękawa cukierniczego, środek udekorować jajeczkami. Życzę powodzenia i smacznego Zdjęcie zostanie dodane później. Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Wercia. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorixxX 1 350 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ale smaka narobila. Przepis kozak, leci + 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemciooo 608 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam w Werci kuchni Najsik lepeczka, piąteczka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SASU 430 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Jasny gwint :v smaka robisz Kocham babeczki ( . Y . ) To kiedy mi zrobisz ? C: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marina. 1 405 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) A ja mam takie małe pytanko, robiłaś już te babeczki? @Nie chodzi mi o zdjęcie tylko bardziej o to, że jest to za mała ilość mąki, 150g około, taka tylko mała uwaga Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Marina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi