Korcikoo 52 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witajcie, jakiś czas temu złożyłem podanie o redaktora na sieci i dostałem polecenie od @Kasia!, aby przekonać was do siebie. Wymyśliłem, że dzisiaj przekaże wam 20 ciekawostek związanych z piłką nożną. Miałem inny pomysł, aby przedstawić się do was jako redaktor, lecz postanowiłem zostawić to na później. Był to pomysł o najdroższych transferach w ubiegłym okienku, natomiast ono jeszcze trwa i podejrzewam, że dużo może się jeszcze zdarzyć. Jeżeli będziecie chcieli abym został redaktorem to taki temat na pewno się pojawi. Dlaczego wymyśliłem akurat ciekawostki? Bo to się przyjemnie czyta i można się czegoś nowego dowiedzieć. Dlaczego piłka nożna? Bo świat futbolu mnie kręci! Najbardziej wartościowym klubem na świecie jest Real Madryt, ich łączna wartość rynkowa sięga 743,80 mln! Najwięcej bramek w polskiej ekstraklasie strzelił Tomasz Frankowski, zdobył ich 144. 14 lipca 1894 został rozegrany pierwszy udokumentowany mecz na polskich ziemiach. Mecz Lwów - Kraków trwał zaledwie 6 minut i zakończył się wynikiem 1-0 po golu Włodzimierza Chomickiego. Największym stadionem na świecie jest Salt Lake Stadium, który mieści 120 tysięcy osób. W polskiej ekstraklasie 3 razy zdarzyło się tak, aby to bramkarz zdobył gola. Byli to Artur Boruc, Marian Kelemen oraz Sebastian Nowak Najwięcej zwycięstw w Lidze Mistrzów ma Real Madryt - 225. Najwięcej remisów Manchester United - 55. Najwięcej porażek FC Porto - 53 W latach 20' kapitanem Reprezentacji Polski w piłce nożnej był Rosjanin Jerzy Bułanow Najwięcej żółtych kartek w polskiej ekstraklasie ma Arkadiusz Głowacki - 96 Najstarszym strzelcem w Lidze Mistrzów jest Manfred Burgsmueller. Były zawodnik Werderu Brema miał wówczas 38 lat i 293 dni. Tylko dwóch zawodników strzeliło w swojej karierze karne obiema nogami, byli to Bobby Zamora i Obafemi Martins Ryan Giggs był najczęściej zmienianym zawodnikiem w Premier League, schodził on z boiska 134 razy. Mario Balotelli podczas swojego pobytu na angielskich boiskach asystował tylko raz. Jego asysta pozwoliła w ostatniej minucie spotkania dać swojej drużynie mistrzostwo Anglii. 68 - to jest liczba goli zdobyta przez jednego zawodnika w jednym sezonie. Ten rekord należy do Leo Messiego. Najwięcej złotych piłek na swoim koncie mają Leo Messi i Cristiano Ronaldo - oboje mają po 5. Gareth Bale, Wayne Ronney i Kevin Davies są jedynymi piłkarzami w Premier League, którzy w jednym spotkaniu: zdobyli gola, zaliczyli asystę oraz strzelili samobója. Manchester United nigdy na własnym boisku nie przegrał spotkania, jeżeli wygrywał do przerwy. Alan Shearer zmarnował aż 11 rzutów karnych w swojej karierze podczas gdy w Premier League Natomiast Alan Shearer zdobył 56 goli z rzutów karnych. Najwięcej Mistrzostw Polski ma Górnik Zabrze - 14. Oraz ostatnia ciekawostka, jestem wróżbitą i w tym sezonie Mistrzem Polski zostanie... Pogoń Szczecin! Jeżeli tak się stanie to kiedyś do tego tematu wrócę. To by było na tyle, zapraszam do mojego podania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanette vi Rey 541 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zapowiedź na początku jest troszkę zbędna, wystarczyło po prostu dać temat oraz rozpisać. W ten sposób praca wygląda jakby była robiona na pokaz, z przymusu. Mógłbyś coś jeszcze dla nas napisać i mam nadzieję, że jako redaktor nie obsypiesz kącika samymi piłkarskimi tematami, bo nie wszystkich interesuje piłka nożna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korcikoo 52 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) 7 minut temu, ZaNeTa.xx napisał: mam nadzieję, że jako redaktor nie obsypiesz kącika samymi piłkarskimi tematami, bo nie wszystkich interesuje piłka nożna. Temat piłki nożnej był tylko na pokaz, nie oznacza to, że będzie tylko piłka i piłka. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Korcikoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi