Netherslay 171 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) W tym temacie możecie zadawać pytania dotyczące eventu mafii, jak i dawać własne propozycję na ulepszenie rozgrywki mafii poprzez wprowadzenie nowych zasad czy też nowych ról do zabawy Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Netherslay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnuFFy 1 119 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dodanie takiej roli jak Podpalacz, Burmistrz i Kat. Nie muszą oczywiście one być używane w każdej mafii ale wyglądałoby to tak.Podpalacz: Co każdą rundę wskazuje jedną osobę prowadzącemu, której "dom" chce oblać paliwem. Gracz zostanie o tym poinformowany, więc podczas narady może to rozgłosić innym co daje kolejną osobę, którą mieszkańcy muszą zlinczować. Kiedy podpalacz będzie tego chciał, to może rozkazać prowadzącemu podpalić i zabić mieszkańców, którzy zostali wcześniej oblani przez niego paliwem. Fajnie łączyła by się z tym komenda na podpalenie gracza Kat: Ma jedno i chyba najprostsze zadanie. Dostaje on od prowadzącego na początku gry cel, który musi zostać zlinczowany. Przypuśćmy, że ja jestem katem i muszę zlinczować Netherslaya. Co robię? Udaję chociażby agenta czy tam szeryfa, że jest on mafią, i żeby go zabić. Jeśli katowi uda się zlinczować dany cel, wygrał on już grę i może on pomóc mafii albo miastu, jak chce. Jeśli jednak katowi nie uda się zlinczować danej osoby z różnych okoliczności, lub gdy ta osoba po prostu umrze z rąk mafii, to wtedy przegrywa on grę, lecz dalej może grać i komuś pomagać. Burmistrz: Na początku jest on zwykłym mieszkańcem, lecz gdy się ujawni, to jego głosy liczą się jako 3 osoby. Jak się ujawni, to oczywiście łatwiej jest go też zabić jako mafia, bo wiadomo jaką ważną role odgrywa. Na czym ma polegać system głosów? Wpierw głosują na osobę, aby została zlinczowana, ta wychodzi na środek i się próbuje bronić sensownymi argumentami. Kiedy już skończy jej się czas, wszyscy pozostali więźniowie, KTÓRZY GŁOSOWALI ABY TA OSOBA ZOSTAŁA ZLINCZOWANA, głosują na to czy jest winna, czy niewinna. Głosy burmistrza oczywiście liczą się za 3 osoby w obydwu głosowaniach. Myślę, że jest to każdemu zrozumiałe. Na dodatek myślę, że nie trzeba będzie ustalać zasady, że co każdą rundę podczas narady miasto kogoś eliminuje. Jest to zbyt randomowe, rzadko się zdarza, że trafią mafie a nie miasto. Randomowe linczowanie kogoś może też doprowadzić do podejrzeń, że osoba która to wywołuje lub chętnie głosuje na śmierć, jest z mafii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi