Appl3. 86 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) 150 g 1 szklanka mleka 1/2 kostki drożdży 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 szklanki mąki Kruszonka 1 kostka Kasi 3/4 szklanki mąki 2/5 szklanki cukru Jak zrobić? Wszystkie składniki wyrobić w palcach na kruszonkę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać namoczone drożdże w ciepłym mleku, pół szklanki mąki. Odstawić naczynie w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. Do zaczynu dodać resztę mąki, wyrobić ciasto a na koniec dodać rozpuszczoną i schłodzoną , wyrobić i wyłożyć do formy, aby wyrosło. Posypać kruszonką, piec w 160 stopniach przez 1,5 godziny. Temperatura piekarnika : 160oC Czas pieczenia: 1,5 h Źródło : http://www.mojeciasto.pl/ciasto,5641?gclid=CMGQrYe_8LYCFUhZ3godwmsADA Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre 459 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Kiedyś to zrobię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blip ^ Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 eee zwykłe ciasto. i co ? nie zabiłeś mnie tym przepisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IceT Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Ciekawe tera se zrobie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Appl3. 86 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Ale smaczne z masełkiem albo hm dżemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blip ^ Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 dobra nie płacz masz lajka ja zaraz podrzuce przepis na zajebiste sniadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Famas 114 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 eee zwykłe ciasto. i co ? nie zabiłeś mnie tym przepisem Zwykłe ciasto?Placek drożdzowy to życie:D Łap lajka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAŁy 16 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Lubie ten placuszek !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fircu 11 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 mmmmmmm kocham placek drożdzowy jak mi bacie zrobi i do tego szklanka zimnego mleka mniammmmmmm :turned: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość FunnyGun. Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Dobre ciasto jadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi