Appl3. 86 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) SKŁADNIKI : Ciasto: 2 szklanki mąki ½ szklanki cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 2 żółtka skórka otarta z ½ cytryny (opcjonalnie) śliwki węgierki lub inneDodatkowo: 2 białkaKruszonka: 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru pudru 16 g cukru waniliowego 70 g masła JAK ZROBIĆ ?!: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło pokrojone w wiórki, skórkę oraz żółtka, zagnieść szybko ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć dno i boki niedużej formy (u mnie prostokątna forma do tarty o wym. 28 x 14 cm, można dać większą foremkę, jeśli wolimy cienki spód). Piec ok. 12 - 15 minut w temp. 180°C. Połówki śliwek ułożyć na cieście (zostawić ze 3-4, do dekoracji). Białka ubić na sztywną pianę, wyłożyć na wierzch ciasta.Masło roztopić. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, zalać ciepłym masłem i rozetrzeć palcami na grudki. Posypać nimi wierzch ciasta. Na górę wyłożyć kilka plasterków pokrojonych śliwek. Piec jeszcze 30 minut.Smacznego Nie chciało mi sie pisać to skopiowałem :_: http://www.slodkiefantazje.pl/idealnie-kruche-ciasto-ze-sliwkami Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fircu 11 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nie ma to jak kopiuj wklej ale też polecam dobra mmmmmmmmmmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre 459 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Przepis zachęcający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Famas 114 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Może być dobre:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blip ^ Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czemu ma być nie dobre? zwykłe ciasto kruche ze śliwkami . Dam lajka na zachętę 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Automatycznie wygenerowana wiadomość.Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.Powód: Brak aktywności w temacie. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.PozdrawiamyAdministracja Forum | Cs-Classic.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi