Gość IceT Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) [*]Oryginalny kotlet pożarski nie zawiera cebuli, ani czosnku. Zaczynamy od wrzucenia do miski zmielonego mięsa drobiowego. Następnie oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy na gładką masę z 1 łyżką miękkiego masła. Białka ubijamy na sztywną pianę. [*]Do miski z mięsem dodajemy sporo soli, pieprzu, namoczoną w mleku 1 czerstwą bułkę (uprzednio odciśniętą z niego), utarte żółtko z masłem. Wszystko mieszamy. [*]Na koniec w misce ląduje posiekana drobno sama natka pietruszki oraz piana z białek. Dokładnie wszystko kilka minut wyrabiamy. Kolejnym krokiem jest podsypanie deski bułką tartą, formowanie przy pomocy mokrych od wody rąk płaskich kotletów i umieszczanie ich na desce. Po obtoczeniu kotletów pożarskich z dwóch stron w bułce tartej, wrzucamy je na rozgrzany tłuszcz (2 łyżki oleju zmieszane z 2 łyżkami masła). Smażymy kilka minut z każdej strony pod przykryciem – jeśli nie chcemy uruchamiać piekarnika). Jeśli natomiast chcemy przyspieszyć sprawę, po szybkiej obróbce termicznej na dużym ogniu na patelni, wkładamy kotlety na 10 min do pieca o temp. 160 st. C. [*]W międzyczasie do rondelka wlewamy 100 ml śmietanki i dodajemy drobno posiekane gałązki pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i miksujemy blenderem. Gotujemy kilka minut, aż powstanie gęstawy sos. Warto miksować nie do końca, aby była widoczna struktura pietruszki. Ciepłe kotlety podajemy z ziemniakami oraz sosem. Smacznego. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablox9 505 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Smacznie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IceT Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak 114 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 wygląd to nic ale żeby smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGotze 25 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 No całkiem dobry moja MAMUSIA mi zrobiła ^^ Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~EnSe`love me ♥ 5 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Całkiem ładnie wygląda.. ciekawe jak w smaku ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash. 20 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Bardzo dobre. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SwiRR 6 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Smacznie wyglada:d Ciekawe jak smakuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReeQ.^ 2 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blip ^ Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 są smaczne ale 2 rzeczy mi się zgadzają powinny być one małe i okrągłe a 2 sprawa to chujowe podanie na zdjęciu. + za chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NarestoN 17 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Smakowite tak jak ich wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cuzco Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Nom,smacznie wygląda trzeba kiedyś zrobić ; d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Automatycznie wygenerowana wiadomość.Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.Powód: Brak aktywności w temacie.Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.PozdrawiamyAdministracja Forum | Cs-Classic.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi