Gość Cuzco Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Masz chęć na smaczną pizze ? Wiele razy patrzyłem jak moja mama robi pizze, aż postanowiłem się nauczyć ; ) Tak więc zaczynamy oczywiście od składników. Ciasto -3 szklanki mąki -1 szklanka mleka -około 5dag drożdży -5 łyżek oleju -1 łyżeczka cukru - około 3 szczypty soli No to teraz bierzemy się do przygotowywania . -Bierzemy duża miskę, wsypujemy mąke,drożdże i mieszamy, mieszamy następnie dodajemy olej,cukier i sól pod koniec dodajemy mleko i cały czas mieszamy aż uformuje się jednolita masa. -Oczywiście ciasto musi urosnąć więc przykrywamy je hmm ręcznikiem lub innym materiałem i stawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut. -W tym czasie przygotowujemy składniki to już od was zależy co wybierzecie polecam szynka,pieczarki,cebulka,ser,kiełbaska ;d -Okey wracamy do ciasta jeśli już wam urosło to musicie rozprowadzić po blaszce w dowolny kształt ;> -Pizze smarujemy LEKKO olejem po całej powierzchni,a następnie rozprowadzamy ketchup (dowolnej firmy ;d) + dodajemy przyprawę do pizzy. -No to końcówka teraz kładziecie składniki na pizzy dowolne jakie wybraliście. -Pizze wstawiamy do piekarnika w temp 220,a czasu wam dokładnie nie podam ale na pewno około 15-30minut ; > Koniec SmaczeGo ! ; > Zdjęć niestety nie mam ; / Ps. Jeśli wam nie wyjdzie zawsze zostaje jakiś bar ; d Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlazE 565 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Smaka mi narobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuXe 1 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Jesc mi sie zachcialo . Lap lajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Automatycznie wygenerowana wiadomość.Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.Powód: Brak aktywności w temacie.Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.PozdrawiamyAdministracja Forum | Cs-Classic.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi