Skocz do zawartości

Przepis na Tort lodowy


Monka ;D

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  •  
  • 120 g okrągłych biszkoptów
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 100 g stopionego masła
     
    Masa:
  •  
  • 4 białka
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 3 duże dojrzałe banany o wadze 300 g 
  • 200 g jagód
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
     

     

    DSC08126.JPG
     

     

    Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. 

    Biszkopty wsypujemy do foliowej torebki i luźno zawiązujemy. Kilka razy uderzamy w niego wałkiem aby rozdrobnić, na mniejsze kawałki. W rondelku rozpuszczamy masło. Wsypujemy do niego pokruszone biszkopty i wiórki kokosowe. Mieszamy. Wykładamy do tortownicy. Równo rozprowadzamy i dociskamy. Wstawiamy do lodówki. 

    Do dużej miski wlewamy białka, wsypujemy cukier i cukier puder. Miksujemy. Gdy już piana będzie gęsta, wsypujemy jagody i wrzucamy pokrojone w plastry banany. Miksujemy aż masa zrobi się dość gęsta. Wlewamy łyżkę soku z cytryny i łyżeczkę ekstraktu z wanilii. Mieszamy. 

    Wylewamy masę na schłodzony spód. Przykrywamy papierem do pieczenia i wstawiamy do zamrażarki na około 6 godzin lub całą noc. 

     Kroimy ostrym, namoczonym w gorącej wodzie nożem.

     

     

    PS. może wywoływać halucynacje złudzenia obniża jakość procesora i karty graficznej.

Edytowane przez Tymbarkowa x3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.

 

Powód: Brak Aktywnosci

 

Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.

 

Pozdrawiamy

Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności