vPerfect 0 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Przepis na domową pizzę! Ciasto: 2 szklanki mąki 3 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżka oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli Sos: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek ketchupu 1 łyżka wody 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Dodatki: ser szynka pieczarki oraz dowolne składniki Wykonanie: Z podanych wyżej składników wyrabiamy ciasto i uformowane w kulkę odstawiamy na ok 30 min, aby umożliwić mu wyrośnięcie. Następną czynnością, którą wykonujemy jest sos. Mieszamy wszystkie podane składniki i przyprawiamy do smaku, po czym odstawiamy go na ok 10 minut do lodówki. Kiedy ciasto wyrośnie formujemy z niego kształt pizzy, zależnie od blaszki może być okrągłe lub prostokątne i układamy na wysmarowanej wcześniej tłuszczem formie. Gotowe ciasto smarujemy sosem i dekorujemy dodatkami według uznania. Całość wędruje do wcześniej nagrzanego pieca (150C) na 30-40 min. Smacznego:) Można też dać swoje coś ;d Pomogłem daj piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieberlOve[x] 0 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Fajny przepis :mrgreen: , ale osobiście używam swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 no dobry przepisz sam pisałes ? jesli nie to źródło poprosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vPerfect 0 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Miałem zródło ale pozmieniałem wiec chyba mój [Po tamtym ciasto opadało i było jak skała po tylu min jak wtedy.Więc prosze o piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amelia 0 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Mi nigdy nie wychodzą domowe pizze, spróbuję ten przepis, może będzie lepszy. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Już był przepis na domową pizze, ale ten wcale nie jest zły :)Osobiście wolę pizzę z pizzeri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[O]rbi[T]ek 0 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Wole mój przepis. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi