FreshFreshFresh 248 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 4Story 4Story to darmowa produkcja z gatunku MMORPG, nawiązująca w dużym stopniu do takich tytułów jak World of Warcraft czy Dungeon Runners. Akcja przenosi nas świata Iberia, w którym mieszkają dwie przeciwstawne frakcje. Gracz musi stanąć po stronie jednej z nich, wybierając państwo wojowników Valorian lub magiczną krainę Derion. Niegdyś przedstawiciele obu nacji żyli w pokoju, jednak od niepamiętnych czasów toczą ze sobą zaciekłą wojnę, nie pamiętając nawet jej przyczyn. Podczas zabawy uczestnicy poznają dokładną historię tego konfliktu i przeżywają mnóstwo przygód. 4Story to dość klasyczny MMORPG czerpiący garściami z wielu podobnych produkcji. Na początku zabawy gracze tworzą swoje postacie, wybierając wygląd, imię, klasę oraz rasę. Świat gry zamieszkują zwinni ludzie, potężni i silni Nevedzi oraz mądre wróżki Mirhur. Uczestnicy mogą wcielić się w wojowników, nocnych łowców (zabójców), łuczników, magów, kapłanów oraz evocatorów, którzy potrafią przyzywać istoty z innych wymiarów. Każdy bohater jest opisany kilkoma statystyki i może używać coraz potężniejszych broni oraz zbroi. Rozgrywka skupia się na wykonywaniu prostych zadań dla napotkanych postaci. W sumie twórcy przygotowali kilkaset questów, które prowadzą nas przez kolejne poziomy doświadczenia, dostarczają nowych przedmiotów i odsłaniają kolejne aspekty fabuły. Ważne są również podziemia, wypełnione niebezpiecznymi przeciwnikami, ale i skarbami. Oczywiście nie musimy działać w pojedynkę – nic nie stoi na przeszkodzie aby połączyć siły z innymi śmiałkami. Podczas zabawy musimy zmierzyć się także z graczami reprezentującymi przeciwną stroną konfliktu, walcząc o terytorium i podbijając zamki. Powodzenie danej frakcji może otworzyć dostęp do nowych wiosek oraz specjalnych kupców. Szczególnie istotne są strategiczne bitwy, w których udział bierze kilkudziesięciu graczy. Dzięki specjalnemu systemowi możemy również wydawać rozkazy podwładnym, niczym w strategii czasu rzeczywistego. Grafika w Gates of Andaron prezentuje się raczej średnio, chociaż powinna zadowolić większość graczy szukających darmowej alternatywy. Niestety wiele potężnych przedmiotów w grze dostępnych jest jedynie za pośrednictwem wbudowanego sklepu, w którym zakupy robimy za prawdziwe pieniądze. Mimo tego, większość świata można zwiedzić bez uiszczania żadnych opłat. Wymagania sprzętowe : System operacyjny : Windows 2000/XP/Vista/Windows7 CPU : Pentium4 1.6GHz RAM : 1GB Karta graficzna : GeForce FX5700 128Mb Wersja DirectX : DirectX 9.0c Pamięć dysku : 2GB lub więcej Coś ode mnie : Chcesz sobie założyć konto w grze 4Story ? Zakładaj Postać stwórz na Aderi i wybierz kraj Valorian Filmik w wykonaniu mojego kolegi z gildii przedstawiający wojnę o Zamek, zapraszam do oglądania. Zapraszam również na jego konał na YouTube do Subskrybowania i Lajkowania Link : http://www.youtube.com/user/DJFalzone?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budus 53 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Grywałem kiedyś w tą gre, ale przestałem ze względu na bug z misją na 12 lvl chyba, która powtarzała się w nieskończoność. Mam nadzieję, że poprawili to. Z chęcią wrócę do tej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreshFreshFresh 248 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Naprawili w którymś tam patchu, zapraszam. Jak tworzysz postać to Aderia Valorian i exp maxa i dołącz do nas, czyli do LastAllience. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi