Buzek 54 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Że wiele jest powielanych tematów na różnych forach to jednak chciałbym zaczerpnąć trochę własnej wiedzy i przelać ją na papier. Jedną z kluczowych rzeczy jest dobranie sprzęty gry. Jedni grają na komputerach, a inni na laptopach. Co jest wygodniejsze? - granie na komputerze to przede wszystkim własna klawiatura, najlepiej by miała mała klawisze i oczywiście jak każdy sprzęt musi być podłączony przewodowo za pomocą kabla. Zalety: ręką się mniej poci, większa przestrzeń klawiszy, wygoda Jednak jeśli komuś to nie przeszkadza jak napisałem powyżej to wygodniej mieć laptopa (sam jestem posiadaczem starego 5 letniego laptopa - dziś jeszcze robią super wygodne obudowy, więc ręka będzie leżała tak samo. Myszka. Tak naprawdę czułość myszki jest ważną rzeczą, od niej zależy jak dokładnie namierzymy heda (headshoot - głowa) Każda myszka jest dobra byle pasowała do dłoni, ustawiona była na parametr 500HZ - 1000HZ (zalecam pierwszą opcję), 400-800DPI, oraz sensitivity w CS 1.6 na poziomie 1.0 do 3.0 (zależy od preferowanych wymagań i przyzwyczajeń ale im mniej tym lepiej). Trzeba pamiętać by na ok 20-25cm zrobić pełny obrót, 360stopni. Zaleca się także wyłączenie mousefix. Karta graficzna. Każda jest dobra, nawet zintegrowana. Counter-Strike jest już w dzisiejszych czasach starą grą (początki sięgają 1999 roku), przy dobrze ustawionym karcie czyli wyłączeniu synchronizacji pionowej, wyłączeniu wygładzania krawędzi, wyłączeniu filtrowania anizotropowego i ustawieniu filtrowania tekstur na poziomie wysoka wydajność zapewni nam nasze magiczne 100 FPS. Ping. Przeważnie domyślne ustawienia są najlepsze i nie ma co kombinować, jak łączysz się przez kartę bezprzewodową zawsze będziesz odczuwał minimalne lagi, jeśli dzielisz łącze internetowe z współlokatorami albo rodzeństwem to w momencie braku limitu na każdy komputer i ściąganiu przez nich jakiś filmów, programów, muzyki itp. będą u Ciebie także występować lagi. Modele FPS. Można ściągnąć ale w dzisiejszych czasach nie poprawią nam FPS. Warto za to użytkownikom STEAM ściągnąć oryginalne modele CS 1.6 bo ów takie są wymagane w ligach np. ESL Uśmiech Rozdzielczość ekranu. Tutaj zależy od preferencji użytkownika i posiadanego przez niego monitora. Przy 15calach zalecam 640x480. I proporcjonalnie przy większym monitorze można zwiększyć rozdzielczość, ale nie trzeba. Config. Upodobania według własnych preferencji. Już w jednym z tematu było umówione większość ważnych ustawień i parametrów które polepszą naszą grę i będziemy mogli rywalizować z innymi na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie jeszcze ominąłem wiele rzeczy i ich nie omówiłem, ale ważniejsze postarałem przedstawić i mam nadzieję, że teraz wam pomogą i staniecie się tylko lepszymi graczami. źródło: cskrakow.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypton 983 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: Brak Aktywności Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi