Skocz do zawartości

Za co można dostać bana

ReNe PSD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, skoro czytasz ten temat pewnie jesteś zainteresowany za co można dostać bana i ewentualnie na ile.

Podzielę ten temat na dwie części takie jak : Za co mogę dostać bana (STEAM), Za co mogę dostać bana (W GRZE).

1) Za co mogę dostać bana (STEAM).

Na steam można dostać bana za:

1. Używanie cheatów/botów w grze zakupionej na steam.

Rozchodzi się tutaj o wszystkie wspomagacze, takie jak aimbot,wallhack czy speedhack może to być wszystko co w nielegalny sposób ułatwia grę.

Za używanie takich wspomagaczy ban jest na okres permanentny.

2. Używanie tak zwanych "Cracków".

Pisząc używanie Cracków mam na myśli używanie programów, które dadzą Ci grę za darmo.

Oczywiście jeśli masz puste konto i zaczniesz tego używać, i dostaniesz bana to nic nie stracisz.

Gorzej jak masz inne gry na koncie ponieważ pieniądze za kupioną grę nikt ci nie zwróci.

Za używanie Cracków ban jest na okres permanentny.

2) Za co mogę dostać bana (W GRZE).

W grze mogę dostać bana za:

1. Używanie cheatów/botów, tak jak wyżej napisałem mogą to być wszelkiej maści cheaty.

Najczęściej ludzie dostają bana za Aimbota i Wallhacka.

2. Modele broni/postaci.

Jak większość z nas (graczy) wie jak zmienić modele w grze na jakieś ciekawsze co umili nam grę,

nie wiele wie o tym ,że na większości serwerach o modzie zwanym "TP"- W języku angielskim ("Team Play") tłumaczenie- gra zespołowa otrzymuje się bana czyli blokadę gry na danym serwerze bądź całej sieci.

Dostaje się bana ponieważ wiele osób z cheatami używa ich, aby trudniej było rozpoznać czy ta osoba oszukuje w grze.

Długość bana jest różna najczęściej od jednego dnia do tygodnia.

3. Puszczanie muzyki.

Właśnie tak za puszczanie muzyki co utrudnia w dużym stopniu grę innym ludziom (nie słychać czy ktoś idzie itp.) dostaje się bana.

Istnieje możliwość dogadania się z administratorem serwera, jeżeli się zgodzi można puszczać ,ale rzadko to się zdarza.

Najczęstsza długość bana to jedna godzina.

4. Używanie mikrofonu przed mutacją.

Administrator jak i gracze nie lubią słuchać "dzieci" przed mutacją ponieważ to ich drażni.

Ja osobiście nic nie mam do ludzi, którzy nie przeszli jeszcze mutacji ponieważ każdy rozwija się w swoim tempie.

Najczęstsza długość bana to pół godziny lub wyrzucenie z serwera.

5. Nie wykonywanie celów mapy.

Cele mapy to cel rozgrywki jak wiemy TT- Terroryści muszą podkładać bombę, a CT - anty terroryści mają ją rozbroić.

Inny przykład to CT musi uwolnić zakładników, a TT muszą temu zapobiec.

6. Wyzywanie graczy/adminów.

Za wyzwiska, które są niestety coraz częściej spotykane także dostaje się bana.

Przykładu tu nie podam.

Najczęstsza długość bana to jeden dzień do tygodnia.

7. Reklamowanie innych serwerów.

Za wpisywanie ip innych serwerów na konkurencyjnej sieci (w grze na chacie) dostaje się bana ponieważ jakiś gracz może przejść na reklamowany serwer.

Najczęstsza długość bana to ban permanentny.

8. Skrypty pomagające w grze.

Na serwerach Deathrun trzema umieć robić BH- BunnyHop, ale wiele osób używa skryptów, które im to ułatwiają.

Za takie postępowanie także przewidziana jest kara, lecz nie na wszystkich serwerach.

Najczęściej blokada na serwer przeciąga się od zwykłego wyrzucenia do bana siedmiodniowego.

9. Nick w grze.

Za dodawanie w nickach znaki interpunkcyjne także można dostać bana, nie jest to powszechne ponieważ nie wszyscy zwracają na to uwagę.

Przyczyną tego jest "zamaskowanie" nicku np. zamiast nexores2 napiszę n.e.x.o.r.es.2., wtedy administrator serwera, który będzie wpisywać (oczywiście może też skopiować nick) zanim nas zbanuje uciekniemy.

Otrzymanie bana jest rzadkością chyba, że ktoś używa cheaty (zobacz pkt.1), i zmienia nick dla utrudnienia próby zbanowania.

Długość bana to kick - godzina lub zmiana nicku przez admina.

• 1 miesiąc temu...

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.

Powód: Brak Aktywności

Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.

Pozdrawiamy

Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności