Ojdoss 35 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Przepis na Chipsy domowe! Zaoszczędzisz pieniądze i zyskasz zdrowsze chipsy!Potrzebne nam będą:-Ziemniaki-Olej-Patelnia- obieraczka lub nóż- PRZYPRAWY JAKIEKOLWIEK LUBIMY, TAKIE JAKI BĘDZIEMY CHCIELI SMAK CHIPSOW ! .Obieramy ziemniaki i kroimy nożem na jak najcieńsze plasterki (obieraczka szybciej zrobimy plasterki) . Gdy już zrobimy plasterki tyle ile zapragniemy rozgrzewamy patelnie na która wcześniej nalaliśmy olej. Gdy olej bedzie odpowiednio goracy (bedzie "strzelal" ) wrzucamy plasterki no i smazymy ziemniaki az sie zarumienia. Wysypujemy do miski wsypujemy przyprawy ktore nadadza smaku chipsom (wybrany smak przez was) i mieszamy aby.przyprawa byla na kazdym.chipsie gdy ostygnie mozna jesc .Pamietajcie nie wyciagamy chipsow reka z goracej patelni tylko jakas lyzka czy czys najlepiej czyms z dziurkami aby tluszcz skapal nam z chiperkow .To sposob na smaczne i tanie i szybkie chipsy. Swietna przekaska na filmowe lub gamingowe wieczory oraz sposob na chcec zjedzenia czegos dobrego. Polecam robic swoje chipsy niz kupywac robiac swoje jecie taniej i zdrowiej ! . SMACZNEGOOOOO! Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.! 793 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Parę literówek masz ;d przepis ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James0v 1 688 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Robiłem już coś takiego ^^, no ale cóż, zdrowsze nie znaczy smaczne, wolę iść i sobie kupić jakieś Lays'y lub jakieś inne niezdrowe gó*na xdd. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojdoss 35 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Robiłem już coś takiego ^^, no ale cóż, zdrowsze nie znaczy smaczne, wolę iść i sobie kupić jakieś Lays'y lub jakieś inne niezdrowe gó*na xdd.Dobierz odpowiednie przypdrawy i masz lays . U nas byly takie przyprawy i 1 idealny smak jak lays paprykowe i do tego taniej wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A to nie przypadkiem z 5 sposobów na? Przepis spoko, tylko trochę chęci i oleju, a wyjdzie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Wole żelki xd 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojdoss 35 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A to nie przypadkiem z 5 sposobów na? Przepis spoko, tylko trochę chęci i oleju, a wyjdzie dobre Mi jie wyszly lepiej sie robi w frytkownicy bo wszystkie rowno sie zrobia a nie mam takiej szybkiej reki zeby wyciagac xd . I nie zauwazylem, ze przypraw nie man xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siusiak2 25 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 i tak wolę kupne niż chipsy robione przez niedoświadczone persony : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojdoss 35 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 i tak wolę kupne niż chipsy robione przez niedoświadczone persony : DJa sie swoimi zatrulem prawie xd. Jak umiesz i dobierzesz odpowiednio przyprawy (czosnek, papryka, sol itd) chipsy sa zarabiscie dobre! No i oczywiscie odpowiednio dosmazone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1p3r 11 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Tak jasne kupione to kupione jest za żelkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja sie swoimi zatrulem prawie xd. Jak umiesz i dobierzesz odpowiednio przyprawy (czosnek, papryka, sol itd) chipsy sa zarabiscie dobre! No i oczywiscie odpowiednio dosmazone Myślę że dobór przypraw to kwestia wprawy, trzeba by było kilka razy zrobić chipsy i wtedy byśmy wiedzieli czego użyc, a czego nie myślę że przyprawa do gyrosa mogłaby pasować do tego, ewentualnie jakieś ziółko jak majeranek albo oregano. Oczywiscie papryka też wchodzi w grę Haha gadam jak kucharz, ale już trochę w kuchni próbowałem i mniej więcej rozpatrzenie w tym mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent_Patelnia 7 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Przepisz ciekawy tylko szkoda mi Ziemnioków xD Jak pójdzie na marne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojdoss 35 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Myślę że dobór przypraw to kwestia wprawy, trzeba by było kilka razy zrobić chipsy i wtedy byśmy wiedzieli czego użyc, a czego nie myślę że przyprawa do gyrosa mogłaby pasować do tego, ewentualnie jakieś ziółko jak majeranek albo oregano. Oczywiscie papryka też wchodzi w grę Haha gadam jak kucharz, ale już trochę w kuchni próbowałem i mniej więcej rozpatrzenie w tym mam Z kuzynem robilem te chipsy dalismy troche soli i przyprawy do ziemniaka niebo w gebie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ojdoss i dobrze zrobiliście, można by spróbować z papryką, jestem ciekaw jak by wyszło. Sam jakoś nie mam weny żeby zrobić je, może wreszcie kiedyś się przekonam i je zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Nie wiem czy jeszcze są w sklepach ale kiedyś były takie kostki z knora malutkie co się rozkruszało nie wiem czy ktoś z was wie o co mi chodzi, były czosnkowe, paprykowe,ziołowe i tak dalej z tym się mega dobre chipsy samemu robiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie wiem czy jeszcze są w sklepach ale kiedyś były takie kostki z knora malutkie co się rozkruszało nie wiem czy ktoś z was wie o co mi chodzi, były czosnkowe, paprykowe,ziołowe i tak dalej z tym się mega dobre chipsy samemu robiło Kojarze, tak to reklamowali w telewizji i chyba Pascal Brodnicki ich używał jak mnie pamięć nie myli. Chyba o tym samym mówimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 No no coś takiego to właśnie z tym mega dobre wychodzą domowe chipsy ale nie wiem czy jeszcze można to gdzieś kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Trzeba będzie przeszukać wszystkie supermarekty, myślę że jak ktoś znajdzie, da nam znać i będziemy mogli użyć tych kostek do robienia chipsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 A noo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xuden^ 4 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Ja przed chwila zrobiłem sb te chipsy i wyszły nawet spoko jak na pierwszy raz . Dobry przepis na chipsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James0v 1 688 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Zwykłe solone są też dobre, polecam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruskiee 31 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 no widzę ze mistrz kuchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi