I3lu 430 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Jadłospis Dostosowany jest do treningu (rano) Śniadanie 1. Dwie kanapki chleba pełnoziarnistego z avocado,szczypiorkiem,łososiem wędzonym i pieprzem. Śniadanie 2. (Przedtreningowe) Owsianka Ulubiona Owsianka:D Idealna na śniadanie : Do małego garnka wrzucamy 1.3 łyżki płatków owsianych 2.3 łyżki musli (może być tropikalne) 3.1 łyżka ziaren słonecznika 4.2 Pokrojone w paseczki suszone morele 5.1 łyżka żurawiny suszonej lub rodzynek 6.Banan pokrojony w paseczki 7.Szczypta soli 8. Trochę wyciśniętego soku z pomarańczy Wszystko zalewamy wrzątkiem do przykrycia. Odstawiamy na 10 min. po czym zagotować przez 3 min Na koniec można troszkę zalać mlekiem Kto jak lubi Przed treningiem i po treningu BCAA Posiłek po treningu Grillowany kurczak + warzywa na patelnie (Fasolka szparagowa+Marchew) Posiłek 4 Dietetyczne Chili CHILI Z INDYKA Do zrobienia Chili będziemy potrzebować : - mięso mielone z indyka (można samemu zmielić, albo kupić gotowe, w naszym przypadku kupiliśmy już zmielone) - dwie średnie cebule - dwa ząbki czosnku - pół puszki czerwonej fasoli - puszka pomidorów krojonych - pieprz - sól - papryka ostra - papryka słodka - przyprawa chili - sos tabasco - koncentrat pomidorowy (opcjonalnie) - cebule kroimy w dość drobną kostkę, następnie smażymy ją na patelni (my do smażenia używamy oleju kokosowego) - kiedy cebula zmięknie dodajemy mięso mielone i smażymy to razem mieszając do momentu aż mięso będzie gotowe - następnie dodajemy wyciśnięte ząbeki czosnku, pomidory i fasolę - całość mieszamy i dalej gotujemy - po około 5 minutach dodajemy przyprawy (mięso można już wcześniej przyprawić solą i pieprzem) chyba, że ktoś woli tak jak ja robić to na tym etapie. My osobiście nie użyliśmy do tego przepisu soli ale wiem, że dużo osób lubi więc można ją wykorzystać. - pamiętajcie, żeby nie przesadzić z przyprawą chilli i sosem tabasco. Chyba, że ktoś lubi piekło w gębie Na koniec można dodać trochę koncentratu pomidorowego dla poprawy walorów estetycznych i konsystencji. Do wersji ze zdjęcia dodaliśmy dosłownie 2 łyżeczki. Z koncentratem również uważajcie bo nadmiar może spowodować, że potrawa będzie zbyt kwaśna. Kolacja I na koniec sałatka Potrzebne składniki : - Tuńczyk w wodzie (ja miałem tuńczyka z puszki) - mix sałat z biedronki - grzanki z chleba na zakwasie - jogurt naturalny - czosnek - pieprz - sól Czosnek wyciskamy przez praskę do czosnku i mieszamy razem z jogurtem naturalnym , przyprawiamy solą i pieprzem . Powstałym sosem polewamy tuńczyka wymieszanego z sałatami i grzankami. Efekt widoczny na zdjęciach No i to chyba na tyle Jeżeli będziecie chcieli więcej takich przepisów To piszcie komentarze niżej Smakówa Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jasne że chcemy więcej Mam pytanie, czy ten jadłospis przyrządziłeś sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlazE 565 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Widze że też jesteś zajarany zdrowym żywieniem. Ja jestem aktualnie na redukcji, jak chcesz jakieś przepisy/porady wal na pw Masz obliczone zapotrzebowanie kaloryczne? Edytowane 21 Lutego 2014 przez BlazE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Widze że też jesteś zajarany zdrowym żywieniem. Ja jestem aktualnie na redukcji, jak chcesz jakieś przepisy/porady wal na pw Masz obliczone zapotrzebowanie kaloryczne? To było do I3lu czy do mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Z mała pomocą kumpla jest stworzony ten jadłospis Aktualnie sam z niego korzystam Ponieważ mam ranne treningi i powiem więcej że Naprawdę spoko. Przytyłem na masie z 3-4 kilo w 4 tygodnie I nie nie mam obliczonego zapotrzebowania kalorycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlazE 565 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Z mała pomocą kumpla jest stworzony ten jadłospis Aktualnie sam z niego korzystam Ponieważ mam ranne treningi i powiem więcej że Naprawdę spoko. Przytyłem na masie z 3-4 kilo w 4 tygodnie I nie nie mam obliczonego zapotrzebowania kalorycznego na początku rośnie dobrze Zapoznaj się z zapotrzebowaniem kalorycznym i pilnuj makroskładników aby się za mocno nie zalać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Muszę się mocno zalać zanim zaczołem trening i ogólnie to wszystko ważyłem 52 kilo wzrost 186cm wiem masakra teraz ważę 69 kilo i Jest o wiele wiele lepiej Klata więkrza bicek i wgl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlazE 565 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ja waże teraz 102kg przy 186cm ale wage zrzucam żeby była lepsza forma na wakacje Dobra dieta redukcyjna 3x w tygodniu ćwiczenia siłowe, 2x w tygodniu aeroby.Do tego BCAA, Creatyna MONO, OLIMP THERMO STIM na spalanie POWODZENIA I ŻYCZE DUŻO KILOGRAMÓW CZYSTEJ MASY MIĘŚNIOWEJ !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 A dzięki Efekt ten uzyskałem po 4,5 miesiącach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciaolin 156 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 I3lu mam coś podobnego do Ciebie, ważę 54kg przy 184 cm. Sam rozglądam się za jakąś dietą na masę, z tym że ja trenuje taekwon-do. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent_Patelnia 7 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Mniaaam "D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 I3lu mam coś podobnego do Ciebie, ważę 54kg przy 184 cm. Sam rozglądam się za jakąś dietą na masę, z tym że ja trenuje taekwon-do. To Albo sam sobie dietę wymyśl i sprawdż czy działa albo idz na silownie i poproś któregoś z trenerów, na siłowniach są też trenerzy Fitness na pewno coś znajdą dla ciebie. Ja akurat doszedłem do tego sam z kumplem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie wiem jak Ty na tym rosniesz, na oko wydaje sie strasznie malo kalorii, najleiej gdybys tu jeszcze poszczegolne makrosy podal bo takie dania to nie wiadomo ile b/ww/t Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuZet 38 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Makrosy tego bardzo mierne, niskokaloryczne posiłki. Rośniesz?!? Nie sądzę, chyba, że Twoje zapotrzebowanie to 1000kcal. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi