Rpk[*] 0 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Składniki:ciasto3 łyżki cukru pudru3 szklanki mąki1 margaryna6 żółtek3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniamasa serowa0,75 kg sera mielonego(ja zawsze daję około kg)1 całe jajo6 białek1 budyń śmietankowy lub waniljowy1 szklanka cukru1/2 paczki margarynydodatkowo puszka brzoskwińWykonanie:Z podanych składników zagnieśc ciasto i podzielic na dwie części, owinąc folią i włożyc do lodówki na jakiś czas. Białka są potrzebne do masy serowej!masa serowaZ białek ubic pianę dodając około łyżki cukru. Resztę składników wymieszac dokładnie, dodac pół szklanki zalewy z brzoskwiń. Delikatnie wymieszac.Zchłodzone ciasto rozwałkowac i wyłożyc na posmarowaną i wysypaną blaszkę, ponakłówac widelcem. wyłożyc na ciasto masę serową, wyłozyc brzoskwinie, można całe połówki lub pokrojone w kostkę. Na to wylac pianę z białek i na wierzch zetrzec drugą częśc ciasta na tarce.To mój ulubiony sernik, jest delikatny i puszysty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skrillex Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tego sera nie trzeba czasami przemielic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpk[*] 0 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Nie wiem Zrób jak chcesz teściowa dobre ciasto robi !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skrillex Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 hehe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[*] Matko Dymacz 0 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 No niech no teściowa się dowie że jej przepisy podprowadzasz. :-D mniam :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Ale tak szczerze rozwaliło mnie to z tą teściową. Kurcze, sernik z brzoskwiniami. Nie jadłam w sumie nigdy, ale ja wole ten jedyny sernik mojej mamy, który uwielbia moja wychowawczyni i klasa. Może podrzucę przepis jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpk[*] 0 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 ProwokatoR , Lepiej żeby się nie dowiedziała bo będzie wpierdol !! !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skrillex Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 ja wole ten jedyny sernik mojej mamyA mojego nie lubisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi