asiunia 30 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Przygotować wcześniej ok 200 ml kawy, oraz wymieszać z ok 50ml Amaretto i wlać do miseczki w której wygodnie będzie nam zamaczać biszkopty.Oddzielić 5 zółtek i wrzucić do miski w której wymieszamy je mikserem razem z 2 łyżkami stołowymi cukru pudru.Do otrzymanego roztworu dodajemy trzy lub dwa (w zależności jak dużo chcemy utworzyć kremu) opakowania 250ml serka Mascarpone (do kupienia w Lidlu - niebieskie okrągłe opakowanie).Po dokładnym wymieszaniu przygotowujemy najlepiej szklaną dużą tacęNasączamy po około kilka sekund każdy biszkopt i kładziemy na tacy aby zapełnić cały poziom dolny.Wierzch smarujemy / nakładamy łyżką krem aby zakrył całą dolną warstwę biszkoptów. Posypujemy równomiernie kakaem naturalnym.Znów kładziemy nasączone biszkopty tworząc drugą warstwę biszkoptów oraz po ukończeniu tej czynności nakładamy pozostały nam krem.Odłożyć do lodówki na conajmniej 6 godzin aby się "przegryzło".GOTOWE Smacznego PS. Miska w której przygotowywaliście krem jest wisienką na torcie gdy możecie po przygotowaniu "wylizać" go do czysta :333 Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymonpawlik 10 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi