Jump to content

Przepis na Tiramisu


asiunia

Recommended Posts

Przygotować wcześniej ok 200 ml kawy, oraz wymieszać z ok 50ml Amaretto i wlać do miseczki w której wygodnie będzie nam zamaczać biszkopty.

Oddzielić 5 zółtek i wrzucić do miski w której wymieszamy je mikserem razem z 2 łyżkami stołowymi cukru pudru.
Do otrzymanego roztworu dodajemy trzy lub dwa (w zależności jak dużo chcemy utworzyć kremu) opakowania 250ml serka Mascarpone (do kupienia w Lidlu - niebieskie okrągłe opakowanie).
Po dokładnym wymieszaniu przygotowujemy najlepiej szklaną dużą tacę
Nasączamy po około kilka sekund każdy biszkopt i kładziemy na tacy aby zapełnić cały poziom dolny.
Wierzch smarujemy / nakładamy łyżką krem aby zakrył całą dolną warstwę biszkoptów. Posypujemy równomiernie kakaem naturalnym.
Znów kładziemy nasączone biszkopty tworząc drugą warstwę biszkoptów oraz po ukończeniu tej czynności nakładamy pozostały nam krem.

Odłożyć do lodówki na conajmniej 6 godzin aby się "przegryzło".

GOTOWE :3 Smacznego
 
PS. Miska w której przygotowywaliście krem jest wisienką na torcie gdy możecie po przygotowaniu "wylizać" go do czysta :333

Edited by Tymbarkowa x3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy