Skocz do zawartości

Przepis na Tiramisu


asiunia

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotować wcześniej ok 200 ml kawy, oraz wymieszać z ok 50ml Amaretto i wlać do miseczki w której wygodnie będzie nam zamaczać biszkopty.

Oddzielić 5 zółtek i wrzucić do miski w której wymieszamy je mikserem razem z 2 łyżkami stołowymi cukru pudru.
Do otrzymanego roztworu dodajemy trzy lub dwa (w zależności jak dużo chcemy utworzyć kremu) opakowania 250ml serka Mascarpone (do kupienia w Lidlu - niebieskie okrągłe opakowanie).
Po dokładnym wymieszaniu przygotowujemy najlepiej szklaną dużą tacę
Nasączamy po około kilka sekund każdy biszkopt i kładziemy na tacy aby zapełnić cały poziom dolny.
Wierzch smarujemy / nakładamy łyżką krem aby zakrył całą dolną warstwę biszkoptów. Posypujemy równomiernie kakaem naturalnym.
Znów kładziemy nasączone biszkopty tworząc drugą warstwę biszkoptów oraz po ukończeniu tej czynności nakładamy pozostały nam krem.

Odłożyć do lodówki na conajmniej 6 godzin aby się "przegryzło".

GOTOWE :3 Smacznego
 
PS. Miska w której przygotowywaliście krem jest wisienką na torcie gdy możecie po przygotowaniu "wylizać" go do czysta :333

Edytowane przez Tymbarkowa x3
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności