asiunia 30 Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 (edited) Przygotować wcześniej ok 200 ml kawy, oraz wymieszać z ok 50ml Amaretto i wlać do miseczki w której wygodnie będzie nam zamaczać biszkopty.Oddzielić 5 zółtek i wrzucić do miski w której wymieszamy je mikserem razem z 2 łyżkami stołowymi cukru pudru.Do otrzymanego roztworu dodajemy trzy lub dwa (w zależności jak dużo chcemy utworzyć kremu) opakowania 250ml serka Mascarpone (do kupienia w Lidlu - niebieskie okrągłe opakowanie).Po dokładnym wymieszaniu przygotowujemy najlepiej szklaną dużą tacęNasączamy po około kilka sekund każdy biszkopt i kładziemy na tacy aby zapełnić cały poziom dolny.Wierzch smarujemy / nakładamy łyżką krem aby zakrył całą dolną warstwę biszkoptów. Posypujemy równomiernie kakaem naturalnym.Znów kładziemy nasączone biszkopty tworząc drugą warstwę biszkoptów oraz po ukończeniu tej czynności nakładamy pozostały nam krem.Odłożyć do lodówki na conajmniej 6 godzin aby się "przegryzło".GOTOWE Smacznego PS. Miska w której przygotowywaliście krem jest wisienką na torcie gdy możecie po przygotowaniu "wylizać" go do czysta :333 Edited January 19, 2016 by Tymbarkowa x3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymonpawlik 10 Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Mniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts