Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich w moim kolejnym poradniku Dziś postanowiłem zrobić rozpis bindów dla Adminów którym nie chce się wpisywać komend w configu i podstawowych komendy admina. 1.Bindy na y@/@@/@@@ bind "6" "say@@ Ram pam pam, cele mapy albo ban." bind "7" "say@@He na resp = Ban 30 min" bind "8" "say@@ Wchodzenie na txt ban do 3h" bind "9" "say@@ Kampienie na respie/hostach/szybie = ban do 3h" bind "0" "say@@ Widzisz czitera/Ktos lamie regulamin? Zglos to na u@." bind "-" "say@@ Zapraszamy do kupna Vipa/Premki w naszym sklepiku Cs-classic." bind "=" "say@@ Masz jakas sprawe pisz gg:(podajemy swoje gg)" bind "f3" "say@@ Masz problem? Napisz adminowi na u@ a napewno ci odpowie." ,,Y@" Tak zwany adminsay. Admin może użyć 3 typów tego say'a, są to @/@@/@@@. 2.Bindy amxx bind "p" "amxmodmenu" bind "f4" "amx_ssbanmenu" bind "f5" "amx_banmenu" bind "f6" "amx_kickmenu" bind "f7" "amx_mapmenu" bind "f8" "amx_votemapmenu" 3.Podstawowe komendy admina. amxmodmenu-menu admina amx_ssbanmenu-menu ss'ów amx_kickmenu-menu kicków amx_mapmenu-menu zmiany map amx_votemapmenu-menu vote na mapy amx_who-lista graczy na serwerze i lista adminów amx_vote "pytanie" "odp" "odp2"-tworzenie vote amx_nick "terazniejszy nick" "nowy nick"-zmiana nicku gracza amx_cancelvote -anuluje trwające vote amx_ct "nick gracza"-zmiana drużyny gracza na ct amx_t "nick gracza"-zmiana drużyny gracza na tt amx_map-zmienia mape admin może również pisać na say'u widocznym tylko dla adminów po wpisaniu w say_team:@ np:siemka To już wszystko w tym poradniku mam nadzieję że pomogłem tym "leniwym" i nowym adminom którzy nie znali tych komend. Gemciu W poradniku znajdują się komendy 4 znalezione w google @edit Ciapaty teraz Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Classic Team Gemciu 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Fajny poradnik. Przyda sie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KefasPL 8 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ten pierwszy tekst jest mój :v , leci + d: Wysłane z mojego ST21i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soot 306 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Fajny poradnik Tylko że Podstawowych komend dla admina jest o wiele więcej. Jesli będzie ci sie chciało to zrób wszystkie komendy. Leci Like Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 soot fakt jest więcej tych komend ale to są moim zdaniem takie które każdy powinien znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Wszystko masz przecież w amxmodmenu więc ci leniwi nie muszą znać prócz amxmodmenu, i kilku pod bany amx_nick jest zablokowana, chyba ze na diabloMod jest Wysłane z mojego ST21i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Siwy głównie chodzi mi o bindy dla leniwych czyli że nie muszą wpisywać tych bindów samodzielnie albo szukać tego w amxmodmenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzik 6 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Fajny Poradnik : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy(Czeste chmury geste) 4 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Siwy głównie chodzi mi o bindy dla leniwych czyli że nie muszą wpisywać tych bindów samodzielnie albo szukać tego w amxmodmenu Ale właśnie dla leniwych wystarczy amxmodmenu, po cholerę komu bind na menu z ssami jak ma to w amxmodmenu...ale przecież co ja się znam. Dodaj amx_last i amx_addban ip czas powod czyli następstwo amx_last, to się przyda. Również dobrą i przydatną dla ogarniętych jest komenda amx_psay nick tekst - czyli pisanie prywatnej wiadomości do danego gracza na serwerze. Jak możesz i chcesz to dodaj te 3 komendy. Ale w zasadzie to raczej poradnik bindów niż przydatnych komend, dla tych którzy lubią się bawić w bindy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ja oczywiście pochwale ale i poprawię Powinno być "i podstawowych komend admina" a wynika to z tego: Dziś postanowiłem zrobić rozpis bindów dla Adminów którym nie chce się wpisywać komend w configu i podstawowe komendy admina. Dziś postanowiłem zrobić rozpis bindów(...) i podstawowe komendy admina Zauważ, że po wycięciu kilku słów i zastępieniu ich "(...)" zdanie nie jest poprawne gramatycznie. Powinno brzmieć: "Rozpis bindów i podstawowych komend admina " a nie "rozpis bindów i podstawowe komendy admina." Co więcej jak już pisałem w tym poradniku http://forum.cs-classic.pl/topic/17974-poradnik-bindy-czyli-jak-skr%C3%B3ci%C4%87-czas-na-respie/ klawisze numeryczne tj. (od 0-10, +, -, DEL oraz ENTER) bindują się pod specyficznymi nazwami: 0 - KP_INS 1 - KP_END 2 - KP_DOWNARROW 3 - KP_PGDN 4 - KP_LEFTARROW 5 - KP_5 6 - KP_RIGHTARROW 7 - KP_HOME 8 - KP_UPARROW 9 - KP_PGUP DEL - KP_DEL ENTER - KP_ENTER + - KP_PLUS - - KP_MINUS Tyle znalazłem, poradnik przejrzysty. Czcionki oraz kolorystyka sprawiają, że czyta się go przyjemnie i nie jest oczojebny 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ciapaty no masz racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi