JeloneK ;) 197 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Oparta na faktach opowieść, która podbiła serca ludzi na całym świecie (Francuski film). Jest to opowieść o sparaliżowanym człowieku, który na swojego opiekuna wybiera czarnoskórego mężczyznę z blokowisk, który odsiedział 6-cio miesięczny wyrok. Film pokazuje ciekawe relacje międzyludzkie oraz przyjaźń osób, które całkowicie się od siebie różnią. Driss (Omar Sy), to typowy blokers, który spędził 6 miesięcy za kratkami. Godzinami wysiaduje pod blokiem z kumplami, z którymi pali zioło i pije alkohol, który stara się nie stracić swojego zasiłku Aby go otrzymać musi przyjść do kilku potencjalnych pracodawców. Jednym z nich był milioner Philippe (François Cluzet). I tak dość przypadkowo rozpoczyna się wspaniała opowieść. Cała historia tego filmu zaczyna się kiedy Driss wychodzi z więzienia. Czarnoskóry mężczyzna jest zmuszony udać się na rozmowy kwalifikacyjne, żeby nie stracić swojego zasiłku. Udając się na rozmowę w sprawie pracy trafił na Philippe`a, który jest milionerem, który ma już dość litowania się nad nim przyjmuje naturalnego i prostodusznego Drissa. Początkowe trudności szybko zostają przełamane a obydwoje bohaterowie przechodzą przemianę, która zaważy na ich dalszym życiu. Moja ocena filmu to 8/10. Jest to jedna z najlepszych i najśmieszniejszych komedii jakich oglądałem. Praktycznie w karzdej scenie jest coś co może rozśmieszyć. Polecam i zachęcam do obejrzenia filmu. Fil można obejrzeć tu : http://zalukaj.tv/zalukaj-film/13888/nietykalni_intouchables_2011_.html Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n!ck 79 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Karzdej i Fim ^^ Oprócz tego spoko, film też polecam, nawet 10/10 bym dał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luffy 103 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Oglądałem i gorąco polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli. Film jest bardzo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian? NL/PL 1 043 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zajebisty film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Film sam w sobie jest extra, ma coś ciekawego do przekazania. Pierwsze moje wrażenia po jego obejrzeniu to: "Musze go obejrzeć jeszcze raz". Kilka błędów: -Film francuski a nie francuzki -w akapicie drugim mówisz dwukrotnie, że Driss musi zdobyć zasiłek zaś w akapicie 3, że nie może go stracić(nie wiadomo w końcu czy go ma, czy chce go zdobyć). -"Aby go otrzymać musi przyjść do kilku potencjalnych pracodawców. Jednym z nich był milioner Philippe(...)" te zdania mi się nie podobają ze względu na zmiane czasu z przyszłego na przeszły w kolejnym zdaniu oraz zdanie pierwsze możnaby zamienić na np. Aby go otrzymać musi znaleźć pracę przez co decyduje się odwiedzić kilku potencjalnych pracodawców. Znalazłbym jeszcze kilka błędów aczkolwiek nie o to chodzi aby wszystko poprawić. Czego mi tu brakuje: Nie ma nic o reżyserze, miejscu wydarzeń, muzyce. Świetnym porównaniem byłby fakt, że pomimo braku magii, czarodziejów, wybuchów itp. film stał się fenomenem. Cieżko byłoby nie wspomnieć o tym, że film otrzymał 8 nominacji do Cezarów. We Francji obejrzało go już 20 mln widzów, w niewielkiej Szwajcarii - 1,2 mln, a w Niemczech stał się najbardziej kasową francuską produkcją w historii. We Włoszech "Nietykalni" - po miesiącu od wejścia na ekrany - utrzymują się na pierwszym miejscu najchętniej oglądanych filmów i zarobili już ponad 10 mln dolarów. Takie szczegóły są ważne dla recenzji jeżeli mowa o filmie, który podbił świat. Ty jako recenzent masz działać dla nas jako informator/szpieg, mamy się od Ciebie dowiedzieć czegoś więcej niż fabuły Jeżeli znajdziesz czas oraz zechesz możesz zrecenzować: -We were soldiers -Bardzo ciekawy film według mnie, uczący pokory wobec ogromu i potęgi zła wyrządzonego w skutek wojny a także przekazujący podstawowe wartości moralne. -Django-również przekazujący nam fakt, że kolor skóry i inne nie powinny mieć znaczenia. -Cristiada-brak mi słów-epic. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeloneK ;) 197 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Znalazłbym jeszcze kilka błędów aczkolwiek nie o to chodzi aby wszystko poprawić. Czego mi tu brakuje: Nie ma nic o reżyserze, miejscu wydarzeń, muzyce. Świetnym porównaniem byłby fakt, że pomimo braku magii, czarodziejów, wybuchów itp. film stał się fenomenem. Cieżko byłoby nie wspomnieć o tym, że film otrzymał 8 nominacji do Cezarów. Następnym razem postaram się napisać również o reżyserze, miejscu wydarzeń oraz muzyce Pisałem to wieczorem i zapomniałem, że muszę zaraz wyjść a miałem dziś coś wstawić, więc starałem napisać tylko co by wystarczyło na razie Xd Jeżeli znajdziesz czas oraz zechesz możesz zrecenzować: -We were soldiers -Bardzo ciekawy film według mnie, uczący pokory wobec ogromu i potęgi zła wyrządzonego w skutek wojny a także przekazujący podstawowe wartości moralne. -Django-również przekazujący nam fakt, że kolor skóry i inne nie powinny mieć znaczenia. -Cristiada-brak mi słów-epic. Dzięki za propozycję <: Na pewno coś z tego obejrzę i napiszę recenzję do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: stare Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi