ZaxeN 12 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Spis wyrazów dla początkujących graczy, które przydają się na serwerzeAdminOsoba, która ma uprawnienia do dawania kicków, zmian mapy, itd.BanUniemożliwia grę na danym serwerze lub wielu. Zazwyczaj trzeba się o niego mocno postarać (cheaty, nieprzestrzeganie reguł panujących na serwerze, celowe strzelanie po swoich, itp.), choć nie jest to regułą. Są bany permanentne i czasowe.BeginnerPoczątkujący gracz, za bardzo niełapiący się w temacie, ale wyrażający chęci do polepszenia swych umiejętności.BSSkrót od Bomb Site, jest to miejsce gdzie terroryści muszą podłożyć bombę.CB / Clan BaseMiędzynarodowa liga e-sportu.ESL / Electronic Sports LeagueMiędzynarodowa liga e-sportuDefSkrót od Defuse Kit. Narzędzie do rozbrajania bomby.EcoNajczęściej używane jako zbieranie kasy, czyli jak jej nie masz to nic nie kupujesz w jakieś rundzie i idziesz z samym pistoletem.ForgivetkWybacza TKHead adminGłówny admin serwera.Head shot / lebshotStrzał w głowę. Head z dupy / dupniakJest to przypadkowy head od przeciwnika, który strzelał na ślepo.KamperKtoś, kto lubi kampić.Kaperstwo / KampićOznacza, że gracz stoi w jednym miejscu i czeka (najczęściej ze snajperską) aż przeciwnik sam po niego przyjdzie.KickWykopanie z serwera.LamaPodobna definicja, co do Newie ale bardziej obraźliwa.LamerLamer to gracz, który uważa, że jest najlepszy i nikt mu nie dorównuje. A jak się okazuje to ma bardzo niski poziom umiejętności i potrafi się jedynie wymądrzać.LOLSpotkałem się z dwoma określeniami, jedno to: Lot Of Laug czyli: Kupa śmiechu. Drugie to: Laughing Out Loud czyli: głośny śmiech.NewbieZależy, jak kto używa. Można tak nazwać gracza, który dopiero się uczy. Lub jako obraźliwe słowo pojeb, totalna lama.RespZ ang. Respawn, jest to miejsce, w którym gracze zaczynają rundę.RotflSkrót od Rolling On The Floor I oznacza tarzam się po podłodze ze śmiechu.RushCzęsto określane jako nie kupowanie broni i szybka akcja na przeciwnika.Serwer teamplay (TP)Oznacza to, że na serwerze obowiązuje gra zespołowa.SkillJest często używany i oznacza poziom umiejętności.SlapAdmin rzuca graczem w każdym kierunku po mapce.SlayAdmin zabija gracza.TeamDana drużyna, w której akurat gramy.TKSkrót od słowa Team Killer. Jest to gracz, który zabija swoich kolegów z team'u.TASkrót od słowa Team Attack. Jak nazwa wskazuje jest to ranienie swoich kolegów z team'u.W8Z angielskiego "wait". Chyba nie muszę tłumaczyćN1Z ang. "niceone" - doskonale, ładnie.GL"Good Luck"HF"Have Fun" albo jeśli ktoś woli "High Frag"CW"Clan War" jest to rozgrywka pomiędzy dwoma klanami.GG"Good Game"GH"Good Half"MH, SH, AB, NRSą to rodzaje cheat'ów. Kolejno: MultiHack, SpeedHack, AimBot, NoRecoil.Tłumaczenie rozkazów głosowych:Radio commands:"Cover Me" - "Osłaniać mnie""You Take the Point" - "Przejmij punkt""Hold This Position" - "Utrzymaj tą pozycje""Regroup Team" - "Przegrupować się""Follow Me" - "Za mną""Taking Fire, Need Assistance" - "Jestem pod ostrzałem, potrzebuje wparcia"Group radio commands:"Go Go Go" - "Naprzód""Team Fall Back" - "Cofnijcie się""Stick Together Team" - "Trzymać się razem""Get In Position" - "Na pozycje""Storm the Front" - "Szturmować od frontu""Report In" - "Informować"Radio respones/reports:"Affirmative / Roger that" - "Potwierdzam""Enemy spotted" - "Zauważyłem nieprzyjaciela""Need Backup" - "Potrzebne wsparcie""Sector Clear" - "Teren czysty""I'm In Position" - "Jestem na pozycji""Reporting In" - "Informuj""She's Gonna Blow" - "Ona wybuchnie""Negative" - "Odmawiam""Enemy Down" - "Nieprzyjaciel pokonany" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 raczej mało przydatne ale lajk za robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Nie wkleje ci tu orginalnego linku do tematu, (bo to kopia) w sieci jest tego masa. Kopiuj, wklej... > Spam... Zamek i warn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi