Gość MAGNET Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Na wstępie dodam, że jest to moje pierwsze ciato, jakie upiekłem. Dzisiaj pieczę ciasta nałogowo ^^To ciasto jest w stanie zrobić każdy, bo nie ma szans, żeby nie wyszło. Zawsze się udaje. Czas przygotowania masy to ok. 20 min. dla was, dla mnie 10 dobra, zaczynajmy Składniki:2-3 całe jaja3/4 szklanki cukrumała szklanka oleju1 szklanka śmietany (12%) lub kwaśnego mleka.Słoik dżemu (polecam morelowy ;D)2 czubate łyżeczki sody (żeby "napuchło")4 pełne szklanki mąkiPrzygotowanie:Jaja I cukier wymieszać, dodać olej, dżem, śmietanę - na koniec mąkę wymieszaną z sodą.Piec ok. 1 godz. w temp. 180-200°C[scroll] SMACZNEGO ^^[/scroll] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 no ciekawie ; dd . mogles dac jakies zdj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAGNET Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Moglem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 To jest przepis na piernik taki Sama miałam go dodać, jest bardzo łatwy, a smakuje świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luna25 0 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Przepis jest bardzo prosty i szybki, a ciasto wychodzi pyszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi