Skocz do zawartości

Wolski o "przebierańcu" w Super Meczu

James0v

Rekomendowane odpowiedzi

http://sport.tvp.pl/16463335/to-nie-byl-ronaldo-kibic-z-7-wbiegl-na-murawe

W 75. minucie sobotniego Super Meczu Real Madryt - Fiorentina, na boisku pojawił się... "Cristiano Ronaldo". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Portugalczyk zszedł z boiska po pierwszej połowie. Tym razem na murawę wszedł jeden z kibiców.

"Przebieraniec" miał na sobie kompletny strój "Królewskich" - koszulkę, spodenki, getry i buty piłkarskie. Na plecach nazwisko Ronaldo i numer "7".

Niespodziewany gość został przyjęty na boisku w dość oryginalny sposób. Najpierw sędzia Daniel Stefański pokazał mu... czerwoną kartkę, a następnie piłkarze Fiorentiny - widząc, że kibic nie opuszcza murawy - z rzutu rożnego zagrali w jego kierunku piłkę.

- Nie wiem, jak to się stało, że żaden ze stewardów nawet nie pobiegł w jego stronę. To było dla mnie duże zaskoczenie. Na pewno była to fajna, śmieszna sytuacja. Podobało mi się i oceniam ją pozytywnie - powiedział po meczu w rozmowie z Wirtualną Polską Rafał Wolski, który w 77. minucie w składzie Fiorentiny zastąpił Pizarro.

Ostatecznie "przebieraniec" z nazwiskiem Ronaldo na plecach uciął sobie pogawędkę z Karimem Benzemą, po czym sam opuścił boisko. Dopiero kiedy znalazł się w okolicach ławki rezerwowych Fiorentiny, służby porządkowe przejęły go i zaprowadziły do wyjścia.

Zródło: sport.wp.pl

Pierwsza myśl o tym, jak wleciał ten pan na boisko i jak popatrzyłem na Illarramendi to taka, że Polska powinna się okryć wstydem, raz basen narodowy z pingwinami, a teraz to.
Przyjechali do nas tacy goście, gdzie policja powinna się za ręce trzymać otaczając stadion. No jaja, ja jestem trochę zirytowany ale cóż, może dlatego, że jestem kibicem Realu ^^.

• -_- odblokował(a) ten temat