Skocz do zawartości

Miszka potrzebuje pomocy! Cs 1.6!

Miszejla.

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: Miszejla. ♥
Opis problemu:

Chodzi o to, że odpaliłam 1.6 na steam pierwszy raz i mam zaznaczone OpenGl. Strasznie gra mi zwiesza nic nie moge zrobić. Na 1.6 ns, mam D3D działa mi normalnie, a OpenGl w ogóle się nie chce włączyć, bo go nie mam. Mam zaznaczone na 1.6 steam tylko low w Video i wide coś tam. I nadal lagi. Chciałam zobaczyć czy przy sofcie będę mieć lagi i właśnie nie mam, ale jak wejdę na jakiś serwer to mnie wywala (wiem, że zakazane chciałam tylko sprawdzić.) Confing wgrałam jakiś dobry ale i tak nic mi nie pomógł. Help ;v
Screenshoty: Jak będą potrzebne to dam.
Dane kontaktowe (gg/skype/steam/pw) :Steam: Miszejla. ♥ / pw.
Inne: Jak naprawić opengl? Próbowałam zainstalować ale się nie da. 

Aha i edit/ Kompa mam pod viste, a mam win7. 

• Like 2

tutaj nie chodzi o karte graficzną , lecz o ustawienia w grze. Wejdz w options -> video -> zaznacz Low .. ( to ostatnie ) . Jeżeli nie pomoże to prosiłbym napisać mi w tym temacie.

Nwm czy pomożemy Ci pomoc ,ponieważ sprawdzając co o tym piszą na innych forach jest to jakiś błąd gdzie większość nie wie co z nim zrobić. Jeżeli uda Ci się na Cs 1.6 ze Steama odpalić D3D to powinno być okej. Nie wiem czy to możliwe ale moja hipoteza jest taka ,że twoja karta graficzna nie obsługuje OpenGL.

Jest to tylko hipoteza, spróbuj jak pisałem wcześniej odpalić na D3D.

Patrząc także na Neta to polecam Ci zrobić to co ukazane w owym poradniku - 

Dzięki niemu powinien zostać przywrócony Cs 1.6 z okresu kiedy jeszcze posiadał grafike D3D.

Jak to nie działa, to znajdź sobie sposoby na przywrócenie starego cs'a.

tutaj nie chodzi o karte graficzną , lecz o ustawienia w grze. Wejdz w options -> video -> zaznacz Low .. ( to ostatnie ) . Jeżeli nie pomoże to prosiłbym napisać mi w tym temacie.

Karta graficzna ma duzo do rzeczy lecz z kartami ze stajni Ati nie mam doswiadczenia.

Wejdz w bibliotekę ->counter strike -> ppm właściwości -> ustawienia startowe -> wpisz : -nobfo -nomsaa

Jeżeli to nie pomoże to polecam sprawdzić spójność plików gry.

To byś musiała sobie skombinować jakiś sterownik do niego bo ja niczego inne nie wymyślę.

Spróbuj przywrócić tego starego cs'a aby była ta opcja D3D przynajmniej, bo też nie widze innej opcji ;c

Jeżeli pisze, ze OpenGl jest niedostępny to raczej karta graficzna. Proponuje zebys je pobrała

Pomysł Gumisa zly, Valve blokuje przywracanie starej wersji 1.6

Osobiście mam słaby sprząt, w cs->options->wideo mam zaznaczone samo 3 "enable cos tam", kiedy miałam cos innego fps spadało mi do 60

Jaki masz system?

• Like 2

• -_- odblokował(a) ten temat