miko 90 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Cześć chciałem wam zaprezentować Smaczny Posiłek jakim jest Kurak w cieście francuskim KOZAK Składniki :Pierś z Kurczaka 300gCiasto Francuskie Pomidorki CherryCzosnekPapryka czerwona konserwowa (Zapomniałem dodac do zdjęcia )Ziele Prowansalskie Przyprawa do kurczaka(każdy może użyć innej niż ja )Żółtko z jaja Przygotowanie:Kurczaka Kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie do kurczaka do tego dodajemy pokrojone 2 ząbki czosnku w plastry rzucamy na rozgrzana patelnię smażymy na oliwie z oliwek . Po usmażeniu odkładamy na papier kuchenny aby tłuszcz sie odsączył .W tym czasie kroimy Pomidorki Cherry w kostkę lub w łódki i paprykę konserwową tak samo .Teraz zajmijmy sie ciastem cisto kroimy w takie kwadraty a by mozna było zmieścić 100g kurczka + do tego kroimi osobno plasty aby mozna było bo bokach kwadratów po układać na każdy kąt jeden plaster chodzi o to żeby po upieczeniu zrobiły nam sie takie foremki Ok teraz wrzucamy żółtko do pojemnika przyprawiamy szczyptą soli i łyzka wody mieszamy i smarujemy pędzelkiem nasze ciasto .Teraz ciasto układamy na papierze do pieczenia i oczywiście na blaszce układamy kurczaka na 3 takie foremki po 100g na foremkę i dodajemy pomidorków i papryki i posypujemy dodatkowo ziołem Prowansalskim Wkładamy do piekarnika na około 180 stopni czas 20/25min SMACZNEGO !! Dziękuje za uwagę wyczerpujący tekst hah Temat znalazłem w necie i trochę go ulepszyłem, Pozdrawiam ! Miko Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-*UsmiechnijSieJakSMILEY*- 75 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Dziwne, ale ci zaufałem i to zrobiłem. Nawet dobre xD. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaFen 105 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Pychotka <3 Jedynie jakoś po cieście francuskim mam ochotę zwrócić, strasznie sucha potrawa z tym jest ale i tak pycha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4talijAA 2 695 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Wszystko zrozumiale napisane. Lajk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutenerka. 44 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Aż chyba w sobotę zrobię sobie na obiadek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lato ~wOw~ [t] 729 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi