Mazowiecki Marcin 564 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam serdecznie wszytkich zapalonych graczy i nie tylko. Dzisiaj przygotowałemdla Was recenzję gry Mafii II, ale to nie będzie taka zwykła recenzja, lecz taka z krwii kości na podsumowanie mojej pracy, czyli jest to recenzja nr 3.Mafia II jest grą akcji z wyśmienitą fabułą i żyjącym światem, którą przeszedłem trzy razy.Trzy razy, dlatego że chciałem poodkrywać wszystkie smaczki i po prostu grać ostrożnieby nie uszkodzić samochodu <śmiech>Akcja gry toczy się w latach pięćdziesiątych XX wieku w USA.Jeżeli chodzi o gry sandoksowe, niestety Mafia nie jest grą w której możemy jechać sobiegdzie chcemy. Eksplorujemy świat w misjach. Ale tu Was mogę uspokoić. Świat możemy zwiedzaćw dodatku Jimmy's Vendetta (Zemsta Jimmiego). Niestety nie rozmawiamy tu teraz o jego zemściewięc możemy wrócić do naszej recenzji jakże świetnej gry.Głównym bohaterem gry Mafia II jest Vito Scaletta, były spadochroniarz, który brał udział woperacji Husky w czasie drugiej wojny światowej . Gdy na świecie zapanował pokój, Vito wracado swoich rodzinnych stron, do Ameryki.Przed wojną miał wielu przyjaciół, w tym Joe Barbaro, jego najlepszą mordeczkę sprzed lat, który zawsze dał mu zarobić na boku. W młodości razem kradli, napadali, byli jak Team.Niestety policja zwinęła Vito, a że nie wsadzano do więzienia, nasz główny bohater pojechałna front. Zima. Scaletta po powrocie z wojny zauważa przy wejściu Joe. Po radosnym przywitaniu,wsiadają do samochodu, Joe zaproponował podwózkę do domu, przy okazji opowiada mu co sięzmieniło. Podczas rozmowy dowiadujemy się, że najpierw pojadą do baru obgadać to i owo...Wracając do Joe. Otóż jest on zabawnym i bardzo dobrym kumplem, a podczas gry będzie namopowiadał wiele różnych "sucharów" (albo zabawnych kwestii) np.Vito-Joe czemu mnie wtedy nie zabiłeś?Joe-Pamiętasz te pięć dolców co mi wisiałeś?Takich tekstów w tej grze jest wiele i dodają pewnego "uroku" i "klimatu" tej grze....Gdy chłopaki już się napili i nagadali, rozeszli się do swoich domów.W domu czekały już na Vito mama i jego siostra. Ojciec zmarł niedawno, więc nie mógł zaczekać (przepraszam za ten czarny humor).Rozmawiali o sprawach rodzinnych jedząc pomidorową, gdy zjadł Vito poszedł do swojego pokojuspać(oj bardzo był zmęczony). Tamtej nocy matka, powiedziała mu, by nie zadawał się z Joe i poszukał uczciwej pracy w dokach jak jego ojciec.Nasz główny bohater obiecał mamie, że może być spokojna, bo mądry Vito nie weźmie się ponownie za przestępczy proceder.Matka VitoA tutaj jego siostra (mmm śliczna)No dobra, Vito zajechał do swojego domu, wyspał się i postanowił wyruszyć na poszukiwanie pracy. Nagle usłyszał jak jakiś typ krzyczał na jego siostrę, postanowił wziąć sprawę w swoje ręce i go naje...pobić. Przy okazji dowiedział się, że wiszą kupę kasy pewnym "ludziom"Mówi swojej siostrze, aby się nie martwiła, bo dobry brat załatwi pieniążki.Zajechał do doków i tam się zaczęła jego największa, zmieniająca w ogromny sposób życie przygoda...Świat gryMiasto zowie się Empire Bay a tutaj przedstawię jego mapkęPojazdyAut w grze mamy 50 gatunków, z lat czterdziestych i pięćdziesiątych dwudziestego wieku.Są śliczne i dodają grze ogromnego klimatu.Co ciekawego możemy zrobić z naszym wozem?Możemy go ulepszyć:-wizualnie (kolor, felgi)-mechanicznie (zwiększamy moc silnika)Oczywiście mamy możliwość zmiany rejestracji gdy ściga nas policja.Wszystkie z tych rzeczy możemy zrobić w jednym z wielu warsztatów samochodowych.Auto z lat czterdziestych A tutaj już z lat pięćdziesiątychKlimatMamy 3 rozdziały i podscenariuszeAkcja rozgrywa się w:1. Zimę 2. Więzienie 3. Lato Broń w Mafii IIW grze będziemy mieli możliwość skorzystania z wielu gatunków broni:-Rewolwery-Pistolety-Strzelby-Karabiny maszynowe-Granaty-Koktajle mołotowa-Pięści-Karabiny stacjonarneBroń zdobywamy od poległych przeciwników lub zakupujemy w sklepach z bronią Długość gry Niestety gra jest liniowa i wodzi nas scenariuszem za nos.Scenariusz jest świetny i pozwala zapomnieć o ograniczeniach wynikających z tego, że nie możemy pojechać tam gdzie chcemy.Podczas gry możemy kolekcjonować gazetki playboy ^^ które są miłym dodatkiem do tej gry.W Mafii II mamy dobry system osłon aktywowany klawiszem CTRL.Wymagania sprzętowe Serdecznie polecam tę grę, czy to starszemu czy młodszemu użytkownikowi komputera.Każdy znajdzie tu coś dla siebie, czy to amator czy stary wyjadacz.Jeżeli jesteś szanującym się graczem, Mafia II jest tytułem idealnym dla Ciebie.Pozdrawiam ~@Maz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Kiedy składasz podanie? Dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazowiecki Marcin 564 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Muszę jeszcze mieć więcej godzin na forum Shad.Składam od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier 443 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Godziny to mała rzecz w porównaniu z tymi zajebistymi recenzjami. Nie czekaj chce widzieć twoje podanie jeszcze dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeloneK ;) 197 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Super recenzja... jedna z lepszych jakich widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 ciekawa recenzja. Dobrze, że wstawiłeś dużo obrazków Tak kolorowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Dumny jestem z cb BFF xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venix 16 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 ;O bardzo ładna recenzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi