lolcia 786 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Windows 10 , czyli nowy system operacyjny. Pojawi się na rynku w 2015 roku. Windows 10 jest następcą Windows'a 8, który nie budzi takiego zainteresowania. System ma być dostosowany do każdego urządzenia ( komputery , telefony , nawet Xbox'y). Zdaniem twórców to system ma się podporządkować do użytkownika a nie odwrotnie. Pulpit po pierwszym uruchomieniu. W Windows 10 pojawi się odświeżona wersja klasycznego Menu Start. Menu otrzyma możliwość przypinania do niego aplikacji i kafelków oraz uniwersalną wyszukiwarkę, a jego rozmiar będzie można zmieniać wedle własnych potrzeb. Windows 10 umożliwi pracę na kilku wirtualnych pulpitach - przenoszenie się między nimi ma być szybkie i wygodne. Jest też nowy Windows PowerShell, czyli następca znanego wiersza poleceń. Poza nowym wyglądem mamy dostęp do skrótów klawiaturowych, w tym kopiowania i wklejania fragmentów tekstu pomiędzy okienkami. Jeśli nie odpowiada nam nowe menu start i chcemy wrócić do interfejsu Metro, to możemy tego dokonać przestawiając jedną opcję w opcjach paska zdań. To tak parę głównych zmian. Ale nie oznacza to, że Windows 10 jest już produktem skończonym. Czekają na opnie ludzi , który pobrali wersje testowe . Na razie nie jest wiadoma cena systemu. Trzeba czekać z cierpliwością. Co o tym sądzicie ? Macie w planach na odświeżenie swojego Windowsa w komputerze ? Czekam na wasze opinie. źródła : http://www.komputerswiat.pl/ http://www.frazpc.pl/ Edytowane 4 Października 2014 przez Maksymalnienieobecna 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier 443 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Świetny opis. Dodam że dla posiadaczy windowsa 8 i 8.1 będzie za darmo, a dla użytkowników 7 i vista w cenie 30$. Słyszałem też od mojego sora, że każdy może za darmo przetestować 10 mając konto na oficjalnej stronie microsoftu oraz mają orginalny system od nick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Możliwość przełączania pomiędzy kilkoma pulpitami? Czyżby rozwiązanie zainicjowane przez IOs było na tyle dobre, że Windows postanowił to wprowadzić w swoim systemie? Cóż.. zobaczymy. Najlepszą kwestią jest wytłumaczenie dlaczego nie ma 9, a jest już 10.. Numer "9" nie jest zbyt innowacyjny, dlatego uznali go ominąć xD Dobra robota, mam nadzieję że w przyszłym roku jak będę kupować laptopa, będzie on już posiadać Win10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 System zapowiada się świetnie/ Miejmy nadzieję, że nie będzie tak jak z winem 8 czy vistą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SereG 27 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 @S}{aDoW też mam nadzieję, że jak bd kupował to będzie na win10 bo system zapowiada się bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 No wszystko fajnie ale teraz w szkole dojdzie pewnie sporo wiadomości o 10 :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.! 793 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 A ja chyba zostanę przy swoim 8.1 ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszejla. 1 144 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Win 7 najlepszy, win 8 dno.. Myslę, ze sprawdzi sie ten win 10 ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi