Makaveli. 2 153 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Gatunek filmu: Przygodowy Reżyseria: Louis Leterrier Perseusz, wychowany wśród ludzi syn Zeusa, wyrusza z wyprawą przeciwko Hadesowi, który chce sprowadzić na ziemię chaos. Jego zadaniem jest zabicie bestii o imieniu Kraken. Naszemu bohaterowi pomaga grupa równie odważnych i doświadczonych wojowników. Można pomyśleć że film przypomina nam trochę dość dobrą grę. Jest kilku bohaterów którzy chodzą po lokacjach i biją się z mitycznymi stworami. Mimo wszystko film ogląda się bardzo dobrze. Mimo iż postacie są dość przezroczyste, nie mają drugiego dna, dość łatwo je rozgryźć to jest w nich coś co przyciąga do oglądania ich dalszych losów. Dobra akcja. Ataki dziwnych mitycznych stworzeń, wmieszane w ludzkie losy sprawy Bogów. Pojawia się również krótki wątek miłosny gdy na drodze Perseusza pojawia się pewna piękna kobieta. Film kończy się dość nieoczekiwanie. Myślę że mało kto spodziewałby się takiego rozwoju wydarzeń w końcówce. Ale nie będę wam za dużo zdradzał. Film jest dobrze odwzorowany według mitologi. Mamy Zeusa, Hadesa i innych greckich bogów, pojawia się nawet pegaz [koń ze skrzydłami]. Dobrze zrobione zbroje, ładnie ozdobione tarcze, dobrze odwzorowane lokacje. Nawet sam Kraken wygląda bardzo dobrze. Osobiście urzekł mnie wygląd dżinów pustynnych. Nie dość że poruszają się po ogromnych skorpionach to w dodatku wglądają dość epicko i mają swoje magiczne moce. Główny bohater Perseusz (Sam Warthington): Zeus (Liam Neeson): Hades (Ralph Finnes): I postać która najbardziej mi się podobała... Dżin! Za słabe rozwinięcie bohaterów dałbym 6/10 ale jest akcja, są emocje, zgodność z mitologią i na prawdę fajnie wyglądające jednostki/lokacje. Tak więc daję 8/10 Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 ładna recenzja Ale niestety film nie w moim typie wiec go nie obejrze :c Ale łap plusika żonko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Film świetny. Wczoraj akurat na TVN leciał Polecam Magda Gessler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 @Redneck! oglądałem go kiedyś i tak mi się spodobał Jak wczoraj zobaczyłem że na TVN jest to od razu notatki jakieś i dziś powstała recenzja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4talijAA 2 695 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 to nie lecialo wczoraj na tvn lub polsacie? xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoguun 1 568 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Fajna recenzja. Na TVN leciało Natajla i czy byś zrecenzował film "Tysiąć razy silniejsza" bo mi się spodobał ten film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Filmik jest całkiem niezły, lokacje wyglądaja interesująco, postacie boskie również są przyjemne dla oka. Jedyne czego nie lubiłem w tym filmie to bohaterowie główni.. Są zbyt obojętni i mało charakterystyczni. Dobra recenzja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier 443 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Mi film do gustu nie przypadł, ale recenzja fajna XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek 36 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Uwielbiam wszystko co związane z mitologią. Obejrzę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi