Skocz do zawartości
LINK DO NOWEJ STRONY ×

Left 4 Dead

Mazowiecki Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko z tej strony Marcin. Na wstępie przeproszę towarzystwo za brak recenzji Dragon Age Początek, z powodów mojego długiego zaznajomiania się z nią

Zrobiłem za to dla Was dziś, Left 4 Dead. Horror z perspektywy pierwszej osoby, przedstawiający losy czterech ocalałych. Ci co przetrwali epidemię, mają za zadanie dostać się do miejsca przeznaczonego na ewakuację. Grę zrobiło Turtle Rock Studios a wydało ją nasze kochane Valve w 2009 roku.
Mimo sceptycznego podejścia graczy, nasz FPS zrobił wielką furorę zarówno w Europie jak i na świecie.

Okładka Left 4 Dead.
left_4_dead_.jpg

Pierwsze moje wrażenie?
Wow. Kocham zombie, czy mnie to zadowoli?
Sprawdzam, główne menu zaciekawiło mnie chodzącymi w kółko trupami. Hmm. Całkiem kreatywnie.
342325-left-4-dead-windows-screenshot-ma

Tryby gry

Single Player
Ruszamy z botami (CPU) przeciw hordom zombie.

Kampania
Ruszamy z ziomkami  przeciw nieumarłym.

Versus
Razem z internetowymi przyjaciółmi walcz po stronie Ocalałych bądź zarażonych
Niezła dżampra tam jest, dzieje się akcja, trup ściele się gęsto (suchar wybaczcie!)
Możemy się wcielić w Boomera, Huntera, Smoke'a (nie tego z San Andreas)  i Tanka

Przedstawię Wam ocalałych

Zoey - Studentka, przeważnie ją gram ze względu na świetne tekstury z tyłu (If you know what I mean)

Bill - Ten gościu chyba przeżył wszystko, Wietnam, wiek emerytalny, podatki z ZUS itp. jest mentorem i przywódcą

Louis - O dziwo jest to Afroamerykanin który nie ginie pierwszy w horrorze, a to ci niespodziewanka.
Chciał rzucić pracę, analityka systemu w firmie informatycznej, no ale cóż epidemia te sprawy...

Francis - Typowy rock' and rollowy hejter, hejtuje wszystko co się rusza, nawet zombie, a jego śmieszne teksty usłyszymy nie raz podczas gry. Jest twardszy niż skała macierzysta w Minecrafcie i wymiata, po prostu koleś jest boski.

Zdjęcia facjat naszych bohaterów
Od lewej: Bill, Zoey, Louis i Francis

l4dgroupportrait.jpg

Z czym się zmierzymy podczas gry?
No z zombie, lamuchami jednymi
Opiszę ich pokrótce.

Tank

Burneika x2
Wyrywa skały z ziemi i zawsze Cię trafi skała, choćbyś nie wiem gdzie biegł.
Biegnie i trzęsie się ziemia, ryczy, krzyczy bo zupa była za słona. Ma więcej HP niż twoja teściowa.

Smoker

Ten zombie wypalił chyba z pięć kartonów papierosów Mocne. Ma długi język i złapie Cię za szyję, przyciagając cię do siebie by Cię obić. Leszcz. 2 strzały i pada.

Hunter

Poluje lepiej niż średniowieczni myśliwi, skacze lepiej niż olimpijczycy w dal. Drapie bardzo pazurami.
Bardzo bardzo niebezpieczny.

Boomer

Ten osobnik w przeszłości odwiedzał za często fast foody i chyba ma mdłości bo stale rzyga trucizną. Gdy na Ciebie zwymiotuje zlecą się sprinterzy zombie i Cię " zjedzą ". Wybuchowy charakter.

Sprinter zombie[zwykły zombie]

W liczbie wielu, atakują stadami, wałęsają się po domach jak jehowi, tyle że pukają mocniej do drzwi.
Gdy trafisz w samochód z alarmem, zbiegną się wszystkie i Cię " skonsumują " tym razem.

Witch

Wieczna beksa takie Emo. Czemu płacze nie wiadomo, nie wolno świecic jej latarką w twarz, bo krzyczy i Cię zje, na hita. Sporo Hp.

587px-Play-Left-4-Dead-for-Beginners-Ste

Bronie i ekwipunek  w Left 4 Dead

thm_88430a.jpg

Ekwipunek.
Apteczka

Leczymy siebie albo kogoś

Tabletki
Przywracają zdrowie chwilowo (Wpisane jako bandage na zdj wyżej)

Pipe Bomb
Zlatują się do tego zombie a potem bum!

Molotova
Pali zombie na popiół

HUD
7366574aaa.jpg

WYMAGANIA SYSTEMOWE

l4d-system-requirements.jpg

Co tu dużo mówić, polecam zagrać.
Jedyna wada, to brak czasu by w nią pograć.

• Like 11

Recenzja świetna jak zwykle. Ciekawa i z humorem. Łap like 

Zoey - Studentka, przeważnie ją gram ze względu na świetne tekstury z tyłu (If you know what I mean)

Pokazałeś przy okazji, że zboczenie nie opuszcza cie nawet w trakcie gry XD 

• Like 1