Skocz do zawartości

Siódma mapa do cyklu?

ShaD

Siódma mapa do cyklu  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dodajemy siódmą mapę do cyklu? Jeśli tak, to którą?

• De_Forge
    • De_Hell
    • De_Cpl_Mill
    • De_Piranesi
    • Zostaje jak jest i nic nie zmieniamy przez kolejny rok!
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ankieta ma za zadanie wyróżnić kolejną mapę, którą będziemy mogli dodać do cyklu na Naszym serwerze FFA.

Nie zastępujemy żadnej mapy!

Dlaczego wprowadzamy kolejną mapę?

Ponieważ zauważcie, że jesteśmy serwerem FFA, a BF2 ma na tyle podobny cykl.. że trzeba czymś walczyć o pozostanie na pozycji "pełnego serwera przez całe dnie i moooże noce". Poza tym, ostatnio wprowadziliśmy wyłączność gry do 12 wygranych rund i zdarza się, że mapa zmienia się po 13 minutach, przy stosunku wygranych: 12:1.

Ostatnio jeden bardzo zdenerwowany gracz na innych zwrócił uwagę na następującą sprawę:

"- Skoro wprowadziliście 12 rund, daje im info byśmy wygrali.. to czemu nadal nazywamy serwer FFA?"

Coś w tym jest, prawda?

Jeżeli liczy się wygrana drużyny, to serwer powoli.. stopniowo przekształca się w serwer typu Teamplay.

Czy jest to mój celowy zabieg?

Trochę tak.. i trochę nie.

Tak, bo:

Nie cierpię, jak i pewnie większość osób nie lubi serwerów typu 4fun, gdzie robisz co chcesz, inni Ci przeszkadzają i zamiast faktycznie grać, użerasz się z innymi.

Większość map jest nastawiona na jedną stronę.. oznacza to straszną rozgrywkę jeżeli konkretna drużyna nie jest odpowiednio silna. Stąd wprowadzane są wyłącznie eslowe mapy.

Nie, bo:

Byłem przeciwny pomysłowi dwunastu rund. Nie wiedziałem jak zareagują na to gracze, obawiałem się właśnie takich sytuacji. Krzyków, spin że ktoś zamiast wykonywać cele i dążyć do wygranej, unika gry zespołowej i robi co chce.

Zauważcie, że wykonywanie celi mapy jest teraz priorytetem, dlatego potrzeba silniej przestrzegać regulaminu i narzuconych celów gry.

Wracając jednak do kwestii map:

De_cbble nie zaproponowałem, ponieważ opis forge jest następujący:

"Forge" is another example of a map that was based on an unbalanced and boring competitive map, "Cbble". Working alongside pro-gamers I designed a new look to the map, created a more balanced approach to each site, and a fresh facelift to the look. The map has gotten a resurgance of popularity in recent years in the European scene.

Wczoraj ją uruchomiłem i sprawdziłem.

Wydaje się być większa od standardowej mapy de_cbble, aczkolwiek rozszerzenie jej o kolejne drogi, korytarze, które umożliwiają przedostanie się do bs'a oraz co ważne usunięto z niej okna pozycjonuje ją na tyle wysoko, że możemy ją wgrać na serwer. Poza tym brała udział w eslach i różnego innego typu rozgrywkach dlatego uważam, że nie jest to zły pomysł.

Inne mapy pochodzą z propozycji graczy.

Wygląd map na szybkie przypomnienie:

De_Forge

pre_1420030083__forge.jpg

De_Hell

pre_1420030148__hell.jpg

De_Cpl_Mill

pre_1420030202__cpl.jpg

De_Piranesi

pre_1420030165__piranesi.jpg

Edytowane przez S}{aDoW
  • Like 1

de_cpl_mill była i gacze chcieli ją usunąć - jest sens ?
de_forge tak jak już wcześniej pisałem jest mapą bardzo podobną do de_cbble i jest bardzo lubiana przez graczy dlatego właśnie na nią głosuję. 

@down

Fakt de_piranesi to mapa duża ale łatwo ją ogarnąć. 
de_hell też nawet przy małych zmianach łatwa mapa.

Edytowane przez rewoX*

Piranesi odpada w 10000000 procentach bo gracze sie będą tam gubić. Ja bym dał cpl_mill ale jak Rewox piszę że gracze strasznie na nią marudzili to może też odpaść ale myślę że można wgrać de_forget bo z hell będą małe problemy bo miało parę osób i będzie trochę inna bo wiem jak ty ją dodawałeś to była trochę inna

• Like 1

Z doświadczenia wiem, że mapa de_forge nie podoba się ludziom. Nawet jak ESL wprowadził ją to ludzie omijali ją szerokim łukiem.

Edytowane przez polaczekkkkkkkkkk
  • Like 1

Dokładnie de_forge to nowsza wersja de_cbble więc głosuje za dodaniem. Mapa prezentuję się dosyć ciekawie. Na mapie nie ma żadnych bugów lub lagów.

Wielkie tak

Edytowane przez Omega *

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności