Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) GATUNEK: Horror PRODUKCJA: USA PREMIERA: 2013 r Film reżyserii Kimberly Peirce. Tytułowa bohaterka- Carrie, mieszka z matką na przedmieściach małego miasteczka. Margaret - mama dziewczyny jest głęboko wierząca i tak też wychowała swoją córkę. Carrie jest prześladowana w szkole, rówieśnicy ciągle z niej kpią.Kiedy po lekcji wf a dokładnie po basenie bohaterka idzie pod prysznic dostaje swoją pierwszą miesiączkę. Niestety Carrie nie wiedziała co się z nią dzieje bo rodzicielka nigdy jej o tym nie wspominała i popadła w panikę,co dla jej "kolegów i koleżanek" było następnym pretekstem do wyśmiania dziewczyny. jednakże jedną z rówieśniczek ruszyło sumienie i chce odpokutować dziewczynie swoje wybryki. Namawia swojego chłopaka, żeby ten zamiast ja na bal zaprosił Carrie. Tak też się stało. Jednak czy bal będzie wyglądał tak pięknie jak się zapowiada? A może Carrie zostanie nawet królową balu? A może jednak wszystko się posypie? Na te pytania odpowiecie sobie sami oglądając film.. Parę slow ode mnie: Mam nadzieje że w powyższym opisie dałam wam jakiś przedsmak tego filmu. Osobiście mi jako osobie uwielbiającej horrory film bardzo przypadł do gustu. Zakończenie było dla mnie ogromnym zaskoczeniem bo nie oszukując się myślałam że skończy się happy end'em. a tu jednak nie. Najlepszy moment? Stanowczo wybory króla i królowej balu. Bohaterka pokazuje w tedy swoje prawdziwe oblicze. Nie zaliczyłabym go do jakichś naprawdę strasznych horrorów aczkolwiek były momenty kiedy sama zasłaniałam oczy xD W skali od 1-10 film oceniam śmiało na 7. Podsumowując: Ciekawy wątek, nieprzewidywalne zakończenie, nawet w zasadzie cały film nie był przewidywalny, ciekawa obsada. gorąco polecam Poniżej daje link do filmu online: http://www.cda.pl/video/146218cd/Carrie-2013 Miłego oglądanie ! i uważajcie, może Carrie zechce odwiedzić właśnie was;> Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTEM 52 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Warto dodać, że film jest na podstawie książki Stephena Kinga. Wybierałem się na "Carrie" do kina, ale kiepskie recenzje mnie zniechęciły, toteż zrezygnowałem. Może sobie obczaję fragmentami z linku, który podałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Nie lubię horrorów, ale jako profesjonalista powiem - dobra robota! Świetny opis, horroromanów na pewno usatysfakcjonuje. + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Recenzja fajna poleciał like , lubię horrory a więc z pewnością ten film obejrzę, dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladek(Pasza) 168 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Nie lubię horrorów być może oglądnę bo bardzo ciekawie się zapowiada po tej recenzji masz like 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszejla. 1 144 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Horrory sa straszne a mi to podchodzi pod Dramat. Fajna recenzja, film uwielbiam. ;3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Horror zapowiada się dobrze po twej recenzji. Jeśli znajdę czas to na pewno oglądne. Bardzo dobry opis filmu. Plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4talijAA 2 695 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Czy to film na podstawie ksiązki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Tak Natalja, tak jak wyżej wspomniał ARTEM jest to film na podstawie książki Stephena Kinga. Ciekawostka- była to jego pierwsza wydana powieść, która zapewniła mu rozgłos:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4talijAA 2 695 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 To pierw książka, później film xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi